Skip to main content
Stiftelsen Norsk Luftambulanses utviklingshelikopter flyr over norsk natur Foto: Thomas T. Kleiven

Den beste hjelpen, raskest mulig.
Det er målet med alt vi gjør.

Hver dag jobber vi for at hjelpen skal komme raskest mulig frem og at livreddende behandling skal kunne utføres på skadestedet. Da har de akutt syke større sjanse for å overleve

Dette er noe av det vi jobber med:

Bilde av tre personer i snølandskap. En drone flyr i lufta.

Koordinert redning i lufta

Helikoptre, droner, nødnett, mobilnett – det var mye som hang i lufta da redningskjeden møttes på Sognefjellet nylig. Sammen trente de på dagens og fremtidens redningsaksjoner.

I tilkomst til pasient-prosjektet utforsker Stiftelsen Norsk Luftambulanse om heis er et godt alternativ for å hente ut pasienter i ulendt terreng.

Kan helikopteret komme frem til pasienten med heis?

Norsk Luftambulanse leter etter mer effektive måter å hente pasienter som befinner seg på steder helikopteret ikke kan lande. Kan heis være nyttig?

Bedre flysikkerhet. Dronedetektorer ser farer i luftrommet, og kan bidra til å avverge ulykker.

Skal oppdage droner i lufta med dronedetektor

En kollisjon mellom drone og helikopter kan være katastrofalt. Nå tester Norsk Luftambulanse om dronedetektorer kan gjøre luftrommet tryggere.

Effektiv kommunikasjon. Tomas Muribø, Dronepilot og Operativ leder i Norsk Folkehjelp Follo, deltok på kurs i tverretatlig akuttmedisinsk samarbeid. Der lærte han en kommunikasjonsmetode som skal sikre at alle i redningskjeden får informasjonen de trenger underveis i en hendelse: – Den var ny for meg. Vi i folkehjelpa gir rapport, men noe så strukturert som dette gis kun i det omfattende kurser Avansert Førstehjelp. Jeg vil bruke den videre i kommunikasjon med blant annet ambulansen, sier han.

Les noen sterke historier om mennesker som har havnet i en alvorlig ulykke.

00 / 00
00 / 00
Portrettbilde av Kristin Langebeck fra Giverservice

Giverservice

Har du spørsmål om støttemedlemskap? Ta kontakt med giverservice for å få svar på det du lurer på.

E-post Svarer innen 72 timer

Andre måter å støtte på: