Skip to main content
Illustrasjonbilde - eldre par holder rundt hverandre

Din arv kan bidra til å redde liv

Bestill en brosjyre om testamentariske gaver

Arv og testament

Små og større testamenteringer er viktige bidrag for Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Vi er både ydmyke og svært takknemlige for alle som finner vårt arbeid så meningsfullt at de vil gi en gave. 
 
Vår jobb er å gjøre akuttbehandlingen bedre og raskere enn det den er i dag. Slik kan vi finne nye løsninger som vil redde liv i flere generasjoner.

Illustrasjonsbilde Testament

Informasjon om arveregler

Kan jeg testamentere bort så mye jeg vil?

I utgangspunktet kan du testamentere bort alt du vil, men med viktige unntak i forhold til ektefelle og livsarvinger.

Hva er forskjellen mellom testament og fremtidsfullmakt?

I ulike livsfaser kan det oppstå behov for å få hjelp. En fremtidsfullmakt sikrer interessene dine den dagen du ikke lenger er i stand til det selv. Et testament vil derimot ta sikte på å fordele dine verdier når du har gått bort.

Illustrasjonsbilde av en konvelutt med teksten Testament

Se hva et testament må inneholde

Hovedformålet med et testament er å bestemme hva som skal skje med dine verdier den dagen du dør. Har du ikke et testament er det arveloven som bestemmer hva som skal skje med dine verdier den dagen du går bort.

Å skrive et testament er langt enklere enn det de fleste tror. Et testament har imidlertid bestemte krav til vitner og form. Se hva må med om din siste vilje skal være gyldig.

Advokat Erling Høyte svarer på vanlige spørsmål om testament

Stiftelsen Norsk Luftambulanse får jevnlig henvendelser fra personer som ønsker å skrive et testament, og vi tilbyr derfor råd og hjelp rundt ulike spørsmål i forbindelse med arv. Vår advokat, Erling Høyte, har jobbet med dette i flere år og svarer i denne artikkelen på ulike spørsmålene rundt tema arv og testament.

Mann signerer papirer

Eksempel på testament

Å skrive et testament er ikke vanskelig, men det er noen ting som er viktig å ha med for at det skal være gyldig. Vi har laget et eksempel på hvordan et testament kan se ut. Du kan laste ned eksemplet ved å trykke på knappen nedenfor.

Eksempel på testament

Ta kontakt med oss dersom du ønsker bistand med testament

For mer informasjon om arv og testament, kontakt Anneline Botnen, ansvarlig for testament og arv i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Ved hjelp fra vår advokat kan vi gi deg gratis rådgivning dersom du ønsker å tilgodese Stiftelsen Norsk Luftambulanse i ditt testament.

Portrett av Jeanette Erdal

Jeanette Erdal-Nielsen

Leder for giverservice

+47 64 90 43 00 Mandag-Fredag: 09:00 – 15:00
E-post Svar innen 72 timer
Marit Thon Lossius

Marit Thon Lossius

Økonomi- og administrasjonssjef

+47 95 08 86 62 Mandag-Fredag: 09:00 – 15:00
E-post Svar innen 72 timer
Portrettbilde av advokat Erling Høyte

Erling Høyte

Advokat og Partner i Advokatene Falkanger, Wiik, Høyte & Fremstad MNA

+47 64 90 70 50 Mandag-Fredag: 09:00 – 15:00
E-post Svar innen 72 timer

En gave som redder liv er en gave som setter spor

Din støtte redder liv

Nyfødttransport og utviklingshelikopter
Nyfødttransport og utviklingshelikopter

Å fly de minste pasientene er krevende

Derfor forsker vi på transport av nyfødte og for tidlig fødte barn som må fraktes med helikopter, fly eller veiambulanse mellom lokalsykehus og universitetssykehus. Mange av spedbarna er alvorlig syke, de er ofte i kuvøse og må ha nøye oppfølging og behandling under transporten. Hvordan kan vi gjøre det så skånsomt og trygt som mulig? Det ønsker vi å finne ut.

Hjelp 113
Hjelp 113

Vi skaper livreddende teknologi

Appen Hjelp 113 er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Med appen har du alle nødnumrene samlet på et sted, i tillegg til nærmeste legevakt. Appen viser koordinatene dine og forteller nødsentralen nøyaktig hvor du er, og det kan ha stor betydning i en akutt situasjon. Den viser også hvor nærmeste hjertestarter befinner seg til en hver tid.

Akutthjelperkurs
Akutthjelperkurs

I akutte situasjoner kan det stå om minutter

Stiftelsen Norsk Luftambulanse har siden 2010 kurset brannmenn over hele landet i avansert førstehjelp. I dag er det flere tusen aktive akutthjelpere rundt om i landet. Akutthjelperene er et supplement til helsetjenesten og de bidrar hver dag til å redde liv.

Les mer om arv og testament

00 / 00
00 / 00

Bestill en brosjyre om testamentariske gaver