Skip to main content
Kvinne holder mobil med Hjelp 113-appen åpen

Hjelp 113-appen

Akutte situasjoner er ofte uoversiktlige. Mange blir stressa og glemmer hva de skal ringe. Hjelp 113-appen har oversikt over alle nødnumrene på ett sted slik at du enkelt kan ringe riktig nødetat. Last ned og start appen Hjelp 113 nå.

Kom i gang med 113-appen

Med Hjelp 113 har du alle nødnummer samlet på ett sted i tillegg til andre viktige nummer. Den viser koordinatene dine og hvor nærmeste hjertestarter befinner seg til enhver tid. Appen utvikles hele tiden, til det beste for pasienten.

  1. Last ned eller oppdater appen
    1. Finn appen din i Apple Store eller Google Play
  2. Start opp appen etter nedlastning
  3. Registrer mobilnummeret ditt
  4. Bruk den når du må ringe et nødnummer
Hjelp 113-appen finner deg når du ikke vet din eksakte posisjon. Bilde av øvelse i skredsøking på Camp Torpomoen.

Koordinatene på skjermen

Nå som systemet AML finnes i nesten alle mobiltelefoner vil posisjonen din automatisk bli sendt til nødsentralen.

Hjelp 113-appen gjør det samme, men med appen kan du selv se koordinatene. Disse kan leses opp til for eksempel frivillige letemannskap, eller hvis du er i utlandet og trenger hjelp.

Hvis du ikke har dekning på telefonen kan du ta skjermbilde av koordinatene der pasienten ligger for så å gå til du får dekning. Da kan du lese opp de riktige koordinatene for der pasienten befinner seg.

Lurer du på noe mer om Hjelp 113-appen?

Kart over hjertestartere

Finn nærmeste hjertestarter i appen

I appen er det en oversikt over tilgjengelige hjertestartere i området som du som privatperson kan hente ut. Ved hjertestans er det viktig å komme i gang med hjerte- og lungeredning, og få tak i en hjertestarter så raskt som mulig.

Det offentlige hjertestarterregisteret 113.no er implementert i appen. Vet du om en hjertestarter som ikke er registrert i appen? Da kan du registrere den her.

Møt noen som har blitt reddet

Nødvendig utvikling av metoder og teknologi som kreves for å redde flere i morgen enn vi kan i dag, dekkes ikke av staten. Den er det vi som står for, sammen med alle som støtter oss.

00 / 00
00 / 00

Bli med på å utvikle Hjelp 113-appen du også