Skip to main content
En akutt situasjon på en strand med hvor helikopter og helsepersonell har landet.

Trygghet der du er


Med din støtte finner vi verktøy og løsninger som redder liv.

  • Raskere
  • Tryggere
  • Bedre

Bli støttemedlem

Vi bringer sykehuset ut til deg

Når hvert sekund teller, kan riktig hjelp på stedet redde liv. Derfor jobber Stiftelsen Norsk Luftambulanse for at avansert medisinsk behandling skal komme raskere frem – uansett hvor du befinner deg.

Akutt sykdom og skade skjer sjelden rett utenfor et sykehus. Ved de mest kritiske tilfellene, er du helt avhengig av å få rask hjelp på skadestedet.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse jobber for at du skal få raskere, livreddende behandling der du er. Vi øker den lokale tryggheten ute i distriktene ved å kurse akutthjelpere i grunnleggende førstehjelp. Vi bringer sykehuset ut til deg, og jobber stadig med å finne den beste redningsmetoden.

Dette går støtten til

Redning i vann

Redningsmenn er alene når de er på jobb. For at de skal kunne utveksle erfaringer og lære av hverandre arrangerer Stiftelsen Norsk Luftambulanse treningssamlinger. Der øves det blant annet på å hjelpe personer som er i fare for å drukne, finne de som har gått under vann eller er savnet.

Redningsmann heises fra helikopter på et fjell

Den beste redningsmetoden

Stiftelsen Norsk Luftambulanse forsker på mer effektive måter å hente pasienter som befinner seg på steder helikopteret ikke kan lande. Kan helikopteret komme raskere og tryggere frem til pasienten med heis? Svaret fra vår nylige forskning er ja.

Akutthjelperne ved Glomfjord brannstasjon og lege Mats Røsand

Raskere førstehjelp lokalt

Når helsepersonell er langt unna, er det ofte akutthjelperne som er først på skadestedet. Stiftelsen Norsk Luftambulanse kurser akutthjelpere for å styrke den lokale beredskapen. De er helt avgjørende i tilfeller der minutter utgjør forskjellen på liv og død.

Far og sønn sitter sammen med pilot og luftambulanselege foran helikopteret.

Tilbakemeldingene som driver oss

Jeg hadde flaks. Luftambulansen var kjapt på plass, og jeg fikk riktig hjelp på stedet. Derfor er jeg i live i dag. Jeg støtter Stiftelsen Norsk Luftambulanse fordi de gjør Norge tryggere.

Linda Rosendahl

Lyden av helikopteret var lyden av håp, og jeg er evig takknemlig for at Linda er i live i dag. Derfor støtter jeg Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Geir Ove Kristensen

Jeg må si at luftambulansemannskapet var utrolig profesjonelle. De hadde full kontroll under hele hendelsen og fikk startet hjertet hans igjen med hjertestarteren. Du får bare en vanvittig ro når de kommer.

Are Nyrud Uppheim

Du kan gjøre Norge tryggere i sommer

Ikon illustrasjon for 113 Alarmsentral amk

Tidlig varsling

Det starter med deg – du må først ringe 113.

Skal du på hytta i sommer? Last ned nødplakaten vår og vær bedre forberedt!

  • Alle nødnumre på et sted.
  • Nøyaktige koordinater.
  • Liste med når du alltid skal ringe 113.
Ikon illustrasjon for ambulanse

Livreddende førstehjelp

Nødetatene får ikke gjort jobben sin om noen ikke har utført livreddende førstehjelp på stedet før de ankommer. Den eneste feilen du kan gjøre i en akutt situasjon, er å ikke gjøre noe.

Ikon illustrasjon for helikopter

Medisinsk behandling

Når du har ringt 113, blitt veiledet gjennom telefonen og gjort førstehjelp frem til nødetatene er på plass, har du gjort en kjempeinnsats og bidratt med det du kan.

Nå er det opp til medisinsk helsepersonell å følge opp pasienten videre.

Unngå drukning med «Havets mann»

Komiker, sykepleier og selverklært «Havets mann» Lars Berrum og redningsmann Eirik Iversen gir deg fem tips for å unngå drukning.

Møt noen av dem som har blitt reddet

00 / 00
Portrett av far Thor Olsen og datter Karina Olsen Bakke på dekket av en båt. Karina reddet livet til sin far da han fikk hjertestans på båten.

Livløs i en båt midt ute på havet

Det som skulle bli en idyllisk fisketur tar en dramatisk vending da bestefar Thor plutselig faller om i båten. Alene med en gråtende fireåring og ingen til å styre båten, må Karina handle raskt.

– Han døde foran øynene våre

En søndag ettermiddag går Are, Heidi og Samson Nyrud Uppheim opp Malmangernuten i Rosendal. På veien møter de på Paul Inge Kronheim (54). Det blir et møte som skal handle om liv eller død.

Bilde fra skadestedet da Valon Aliji krasjet inn i autovernet på motorsykkel. Avbildet er politi, ambulansepersonell, brann og helikoptercrew og et gult legehelikopter.

Motorsykkelulykken som satte punktum for vestlandsturen

«Nå skjer det!» lyder meldingen til kameratene på intercomen. Så slipper bakdekket asfalten.

Tore sammen med Marc og Arabella hvor han falt i vannet

– Hadde det ikke vært for dem hadde jeg ikke vært her i dag

«Dette kommer til å bli min ende». Det var Tore Hammervoll (72) helt sikker på når båten hans veltet og han havnet i det kalde vannet. Han hadde ikke sett noen i de andre hyttene den dagen, og var sikker på at han var helt alene.

Linda Rihndal og samboeren Geir-Ove Kristensen etter ulykken

– Jeg var sikker på at hun var død

Det var en postkortdag – sommer, ferie og nordnorsk natur. Linda og Geir-Ove var i Lofoten sammen med venner. De skulle bare gå en fjelltur. Hva kunne vel gå galt?

Akutthjelper Roy Sørvik og Kjell Ola Aaslund

Hjertestans på campingplassen

«Hjelp! Noen må komme og hjelpe meg!», skriker Vigdis Byre fra campingvogna. Inne ligger mannen hennes, Kjell Ola Aaslund, bevisstløs. Han har fått hjertestans, og må ha hjelp raskt.

Elisabeth Bjerknes’ hjerte sluttet å slå mens hun kjørte motorsykkel. Her står hun og mannen Arve ved ulykkesstedet ved Kolmannskog.

Elisabeths hjerte stanset mens hun kjørte motorsykkel

Hjertet til Elisabeth slutter å slå mens hun kjører motorsykkel. En gruppe av hjelpere som ringer 113 og gjør hjerte- og lungeredning blir viktig for at hun overlever.

00 / 00

Har du spørsmål om støttemedlemskap?

Bidraget ditt finansierer ny teknologi, trening og drift, spesielt for værutfordringer.
Du gir et månedlig beløp som enkelt kan justeres når som helst.
Ja, du kan når som helst endre beløp eller stoppe støtten.
Din støtte bidrar til bedre værdata, sikrere flyvninger og raskere nødhjelp.
Ja, vi bruker sikre betalingsløsninger som beskytter din informasjon.
Portrettbilde av Kristin Langebeck fra Giverservice

Giverservice

Har du spørsmål om støttemedlemskap? Ta kontakt med giverservice for å få svar på det du lurer på.

64 90 43 00 Mandag-Fredag: 09:00 – 15:00
post@norskluftambulanse.no Svarer innen 72 timer