Skip to main content
Mann sitter med strikkegenser på en tribune

Støtter Stiftelsen Norsk Luftambulanse med strikkepakker

Strikkepakker skal bidra til å redde liv. 10 % av salget går til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Landets største nettbutikk for garn og strikkeprodukter, Garnius har valgt Stiftelsen Norsk Luftambulanse som partner til sitt årlige veldedighetsprosjekt: RettStrikk.

Tekst: Erland Kroken
Foto: Sigrun Gilje Hindahl

Strikkeselskapet har designet en helt unik strikkepakke til prosjektet; en genser som har fått navnet Ask. Mønsteret på genseren er laget med utgangspunkt i de populære islendergenserne. Tett på nordisk kultur og tradisjon, men også inspirert av kontrastene som i yin og yang.
– Dette er andre året vi har prosjektet RettStrikk. I fjor gikk støtten til Røde Kors. I år har vi valgt Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og vi har nå laget et helt nytt strikkemønster, forteller Sigrun Gilje Hindal, som har designet Ask-genseren.

Gilje Hindahl med strikkegenser og modellhelikopter
Designsjef Sigrun Gilje Hindahl hos Garnius er glad for å kunne bidra til stiftelsens arbeid. Foto: Erland Kroken

Strikk og støtt oss

Garnius er opptatt av å bidra til landsdekkende organisasjoner som gjør en verdifull innsats for samfunnet. Frem til mai neste år går derfor 10 prosent av salget av Ask-strikkepakker til Stiftelsen Norsk Luftambulanses ideelle arbeid.
Ideen til RettStrikk-prosjektet var det designsjefen selv som hadde. Og navnet ga seg selv:
– I strikkeverdenen heter det å strikke rette og vrange masker. Samtidig spiller navnet på å gjøre noe som er rett, sier Gilje Hindahl.

Garnius ble startet i Haugesund i 2016 med tre ansatte. Seks år senere har selskapet nærmere 100 ansatte, og omsetter i dag garn og strikkepakker fra nettbutikken for over 200 millioner kroner i året. Til enhver tid har Garnius omtrent to millioner garnnøster på det store lageret ved hovedkontoret. Nå er garn til strikkepakken Ask også på plass:
– Navnet på pakken er ikke tilfeldig. Ask og Embla var ifølge norrøn mytologi de første menneskene på jorda, og vi tenkte også på det engelske «ask». Det peker blant annet på betydningen av å ha lav terskel når det gjelder å ringe 113.

Fotballkamp 23. oktober

Haugesund-bedriften er ikke bare opptatt av å selge til hele landet, men også å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Derfor har de inngått et samarbeid med byens fotballstolthet, eliteserielaget FK Haugesund. I fjor spilte klubben en utvalgt eliteseriekamp i en spesialdesignet fotballtrøye. Det skal FK Haugesund også gjøre i år.

Søndag 23. oktober skal laget møte Lillestrøm på Haugesund stadion i fotballtrøyer i Ask-designet.
– Nå gleder vi oss veldig til å ta imot publikum denne søndagen. Vi håper på høye publikumstall.
Sigrun Gilje Hindahl håper også at mange ønsker å strikke Ask-genseren – og dermed støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius, synes det er raust av Garnius og FK Haugesund å gjøre denne innsatsen, og at det er et godt eksempel på samarbeid mellom næringslivet, idretten og en ideell organisasjon:
– Tusen takk for støtten!

Bestill strikkepakken her

Ask-genseren i tre farger

Les andre saker her: