Skip to main content

Portrett av administrerende direktør for Mediq Norge AS, Trond Dahl Hansen

Gir 150 000 kroner til Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Stadig flere bedrifter ønsker å bruke noe av overskuddet på samfunnsnyttige formål. To bedrifter som har gitt rause gaver til Stiftelsen Norsk Luftambulanse er Mediq Norge og Bonheur ASA.

Tekst og foto: Erland Kroken

Mediq Norge

Selskapet leverer førstehjelpsutstyr til blant annet apotek, byggevarebransjen, HMS- og førstehjelpskonsulenter, sykehus og legekontor. Noraid er en kjent merkevare innen førstehjelp og er Mediq Norges eget skreddersydde merke. Under varemerket «Den første hjelpen» formidler Noraid sin visjon om å bistå både den skadede og personen som behandler den skadede, ved hjelp av veiledning og riktig utstyr.

Administrerende direktør for Mediq Norge AS, Trond Dahl Hansen, forteller at selskapet er svært opptatt av samfunnsansvar. At Noraid gir et gavebidrag til Stiftelsen Norsk Luftambulanses arbeid mener han er i tråd med Mediq og Noraid sine verdier om å sette mennesket i fokus:
– Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør et svært viktig arbeid, og vi ønsker å støtte deres arbeid med forskning og utvikling innen livreddende medisinsk behandling, sier Trond.

Gavebidraget er på 150 000 kr.

Ansatte i Bonheur ASA holder et bilde av et luftambulansehelikopter.

Bonheur ASA

Det børsnoterte selskapet Bonheur ASA bidrar hvert år med betydelige midler til samfunnsnyttige formål. Arbeidet har de organisert gjennom en egen arbeidsgruppe som kalles Fred. Olsen Social Engagement Group.

Gruppen består av en rekke ansatte i de Fred. Olsen-relaterte selskapene, og disse bruker fritiden til å identifisere og følge opp formålene Bonheur velger å støtte. Og det er mye å følge opp:
– Vi har valgt å støtte ulike sosiale tiltak med en bærekraftig profil, og gjerne rettet mot barn og unge. Det er en del jobb, smiler Kristin Alm, som har vært med i gruppen i flere år.

– Dette er en fin måte å engasjere de ansatte på. Vi synes det er veldig hyggelig å bidra til Stiftelsen Norsk Luftambulanses viktige arbeid, og vet at gavebidraget på 150 000 kroner kommer godt med.

Les også: