Skip to main content
Norva24 renser et kumlokk

Norva24 Birkeland AS – hjelper alltid når det haster

Norva24 Birkeland AS er vestlandsbedriften som er opptatt av mer enn å tømme fulle kjellere, løse opp tette avløp og spyle rent for sine kunder. Siden 2003 har bedriften vært støttebedrift til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Skrevet av Erland Kroken

– Vi ligner jo litt på luftambulansetjenesten. Vi blir ringt etter når nøden er som størst, og så har vi gule biler med røde elefanter på. Samme farge som legehelikoptrene.  Vi er også på vakt 24/7 hele året, men har andre «pasienter», humrer Kenneth Birkeland.

Han er avdelingsdirektør i selskapet. Elefanten skal symbolisere størrelse og kraft, og snabelen er til oppsuging av alle typer masser. En av oppgavene de løser for sine mange kunder.  

– Det haster virkelig når for eksempel en vannlekkasje har skjedd. Skjer det på et sykehus eller en annen institusjon, kan det være svært alvorlig. Derfor har vi et slagord vi lever etter: «Vi hjelper alltid». Kundene skal vite at vi er til å stole på, sier avdelingsdirektøren

Bevisst valgt å støtte

– Her på Vestlandet har vi ofte langt til nærmeste sykehus, kanskje flere timer unna, da er det å ha en best mulig luftambulansetjeneste svært viktig, og noe vi vil bidra til. Da er det så støtte arbeidet til Stiftelsen Norsk Luftambulanse viktig og noe vi bevisst har valgt å gjøre, forteller Birkeland.  

Årlig har de betalt støtte som støttebedrift, og gjerne bidratt med gavebidrag slik at både kalendere, bamser og jubileumsbok står i hyllene på hovedkontoret på Sløvåg i Gulen kommune. Selskapet har også avdelinger i Odda, Stord, Haugesund, Mongstad og på Straume. Bedriften driver utstrakt virksomhet innen tømme- og spyletjenester, rør og industritjenester, samt farlig avfall.

Etablert i 1982

Selskapet ble etablert i 1982 av Kenneths far. Bedriften hadde lenge navnet Johnny Birkeland Transport AS. I starten drev de med innsamling, transport og slam fra septiktanker og renseanlegg. I dag er de markedsledende og har kunder i storindustri, maritim sektor, større entreprenørvirksomhet og kommunaltekniske tjenester i Hordaland og Sogn og Fjordane. I dag jobber 220 ansatte i bedriften, og selskapet er svært opptatt av å ta vare på alle sammen. 

– Vi har alltid HMS i fokus, og har stadig kurs, opplæring og sertifiseringer. Og så synes vi det er viktig å vise at vi er opptatt av samfunnet rundt oss, som det å støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse, forteller Birkeland. 

I 2015 slo bedriften seg sammen med flere liknende selskaper i Norden, og inngår i dag i et stort konsern under navnet Norva24, som står for Nordisk Vann og Avløp 24. Konsernet har over 900 ansatte og omsetter for ca. 1,5 milliarder kroner i Norge.

Ledere utenfor Norva24

Støttebedrift

– Det å støtte på denne måten som støttebedrift, er perfekt for oss. Vi føler at vi bidrar til noe viktig. Bare det å se hvor stor appen Hjelp 113 er blitt på noen få år. De fleste ansatte hos oss har selvfølgelig appen på telefonen sin. Disse værkamerastasjonene som legehelikoptrene bruker for å vurdere flyværet, er gode eksempler.  

Avdelingsdirektøren forteller at han kjenner værkameraene ekstra godt, og kan ikke få fullrost dem nok. Han tok flysertifikat for noen år siden for småfly, og bruker dem hele tiden når han får luft under vingene.

– Det at vi som flyr småfly privat har fått tilgang til dette systemet, er utrolig raust av stiftelsen. Det løfter flysikkerheten til nye høyder. Han kjenner også til den utstrakte medisinske forskningen på akuttmedisin som stiftelsen driver.  

– Alt dette er gode eksempler på at støtten vi bidrar med kommer dit den skal, forteller Birkeland.  Han synes også det er helt fint å få flere henvendelser om å støtte, enten det er den årlige støtten eller gaveaksjoner.  

– Dette er jo helt frivillig, og er en fin og enkel måte å bidra til samfunnet på, avslutter han.

Helikopter flyr over fjellet

Les om hvordan din bedrift kan bli støttebedrift.