Skip to main content
Fargeglede og giverglede. Butikksjef Henriette Aas i Thereses gate i Oslo, og Steffen Kristian Eide fra Flügger Norge er glade hver gang noen sier de vil støtte sin forening når de handler.

Fargehandel med veldedig andel

Fargehandelen gir både rabatt til kundene og støtte til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Tekst og foto: Erland Kroken

Har du hørt om Flügger-andelen? Dersom du går til fargehandelen og sier at du ønsker å støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse, får du alltid 20 prosent rabatt når du handler maling og verktøy i en Flügger-butikk. I tillegg til dette gir fargehandelen 5 prosent av beløpet til stiftelsens livsviktige arbeid.

Enkelt å gi støtte

Ordningen kalles Flügger-andelen og ble lansert for fire år siden. Mannen med ideen, Steffen Kristian Eide i Flügger Norge, er en svært stolt og fornøyd representant for konseptet og selskapet:
– Vi ønsket rett og slett å ta et tydelig samfunnsansvar ved å støtte gode formål. Det er så mange gode formål, og tanken var å gjøre det enkelt for folk å støtte sin lokale forening. Det synes jeg vi har fått til, smiler han.

Steffen Kristian Eide fra Flügger Norge holder en helikoptermodell foran en av butikkene
Steffen Kristian Eide fra Flügger Norge

Flügger samarbeider i dag med nesten 1000 ideelle organisasjoner, idrettslag og korps. Alle mottar støtte etter at kundene forteller butikken hvem de ønsker å gi sin andel til.
– Siden oppstarten har vi gitt mer enn 1,8 millioner kroner i støtte til gode formål, forteller Eide når vi vi treffes i butikken på Bislett i Oslo. Bak disken er butikksjef Henriette Aas travelt opptatt med å hjelpe kunder.

Flügger er kjent for kvalitetsprodukter, og er etter 125 år på markedet et velkjent merkenavn. Selskapet er danskeid, og har over 400 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Polen, Island og Kina.

Flügger-andelen er nå et konsept som har blitt lansert i samtlige nordiske land.
– Vi er veldig glade for å få med Stiftelsen Norsk Luftambulanse på Flügger-andelen, og ekstra hyggelig var det at den første gavesjekken var på nesten 10 000 kroner etter bare noen få måneders innsamling. Det betyr at mange har fått med seg fordelen og sagt at de ønsker å støtte nettopp stiftelsens arbeid, forteller Steffen Kristian Eide.