Skip to main content

Nye helikoptre til alle landets baser

I disse dager setter vårt datterselskap Norsk Luftambulanse AS og Luftambulansetjenesten HF i drift de nye helikoptrene som er en del av kontrakten hvor Norsk Luftambulanse overtar driften av alle baser fra 1. juni 2018.

Publisert: 26.04.2018 – Sist oppdatert: 05.05.2022

Onsdag ble et nytt helikopter av typen H135T3 satt inn ved luftambulansebasen i Førde. Det hele ble feiret med kaker, taler og omvisningsturer. Dette er det tredje av 15 nye helikoptre som nå fases inn på de 12 basene. 1. juni skal alle være på plass.

– Det nye ser helt likt ut, men la dere ikke lure, det nye helikopteret er sterkere, sa Per Magne Tveitane, operativ rådgiver/fagleder i Luftambulansetjenesten HF.

Stine Ness, i Norsk Luftambulanse AS, er prosjektleder for den medisinske innredningen i de nye helikoptrene. Hun forteller om flere forbedringer. Blant annet har en endring i bagasjeluken skapt mer orden og oversikt i kabinen.

Stine Ness i nytt helikopter på Førde

– Selv om utstyret har økt i mengde, så har vekten gått ned, sier hun og peker på at helikopteret har en ny type båre, flere strømuttak og mer oksygen tilgjengelig.

Til og med trådløst internett er det nå å finne i helikopteret, noe som kan bedre kommunikasjonen.

Rommet hvor man arbeider med pasienten har blitt mer fleksibelt, er dommen til Ness.

Norsk Luftambulanse AS er operatør på basen i Førde og administrerende direktør Rune Midtgaard berømmer sine ansatte og samarbeidspartnere.

– At vi har klart å fase inn nytt helikopter 20 måneder etter at vi fikk kontrakten er vi stolte av, sa Midtgaard og la til at de nye helikoptrene er viktige for at luftambulansetjenesten skal utvikle seg videre.

Relaterte artikler: