Skip to main content
Portrett av generalsekretær Stephen J.M. Sollid

Ny generalsekretær tiltrådt i Stiftelsen Norsk Luftambulanse

1. april tok Stephen J.M. Sollid over stafettpinnen som generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Tekst: Marius Svaleng Andresen / Foto: Jon Tonning

Publisert: 10.04.2024

Sollid, som er lege og professor i prehospital akuttmedisin, kommer fra stillingen som leder for prehospital klinikk ved Oslo Universitetssykehus. Hans historie med stiftelsen startet imidlertid allerede som stipendiat i 2006, og siden den gang har han vært sjeflege i organisasjonen tre ganger.
 
Han har også bakgrunn som fagsjef og lektor for Norwegian Air Ambulance Academy og klinikksjef for prehospital klinikk i Stavanger. I tillegg har han vært luftambulanselege på basene Stavanger, Ål og Lørenskog, og redningshelikopter Sola og Rygge.

Generalsekretær Stephen J.M. Sollid i utviklingshelikopteret fra 2021, da i stillingen som sjeflege for stiftelsen
Generalsekretær Stephen J.M. Sollid i utviklingshelikopteret fra 2021, da i stillingen som sjeflege for stiftelsen. Foto: Thomas Kleiven

– Jeg har tatt et valg om å følge en annen karrierevei og er veldig fornøyd med det. Men, jeg tar noen vakter på legebilen på Innlandet noen helger innimellom, litt for å kjenne på det å være lege igjen, men også for å møte de operative i tjenesten og føle den på pulsen, sier Sollid, som hadde sin siste legehelikoptervakt i 2017.

Veien videre for luftambulansen

Når Sollid tiltrer, er luftambulansetjenesten allerede i endring. Spørsmålet som stilles i dag er om luftambulansetjenesten fremdeles skal settes ut på kommersielt anbud, eller om det finnes alternativer.

To reelle muligheter som vurderes er at staten drifter alt fullt og helt, eller at tjenesten skal drives som et samarbeid mellom det offentlige og det ideelle.

Det kan du lese mer om her.
 
Uavhengig av utfallet vil det bety at Norsk Luftambulanse også må endre seg slik at vi er rigget for de valgene myndighetene gjør for videre organisering av tjenesten.

Ifølge Sollid er mulighetene store dersom det går mot et samarbeid mellom det offentlige og det ideelle.
 
– Det blir et viktig dugnadsarbeid for organisasjonen hvor alle må bidra.
 
Generalsekretæren ser fram til å ta fatt i utfordringene og mulighetene organisasjonen står over.
 
– Jeg gleder meg til å lede Stiftelsen Norsk Luftambulanse, en organisasjon jeg kjenner godt, med mange flinke fagfolk og et stort engasjement for en sak jeg selv brenner for, sier Stephen J.M. Sollid.

Relevante saker: