Skip to main content
Generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse foran utviklingshelikopteret

Generalsekretæren går av 

I løpet av 2024 går generalsekretær Hans Morten Lossius over i ny stilling i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. 

Tekst: Martine Laeng / Foto: Jon Tonning

Publisert: 13.12.2023

Hans Morten Lossius fyller 65 år neste år, og ønsker å trappe noe ned de siste årene i arbeidslivet. Han går derfor av som generalsekretær i stiftelsen i løpet av neste år. 

Lossius fortsetter imidlertid i 50 prosent stilling som rådgiver i forsknings- og utviklingsavdelingen (FoU), der han skal jobbe med stiftelsens internasjonale nettverk og fagfellevurderinger. 

– Utrolig meningsfylt 

Hans Morten Lossius har vært generalsekretær siden 2015. I perioden 2006 til 2015 var han ansvarlig for oppbyggingen av Stiftelsen Norsk Luftambulanses forsknings- og utviklingsarbeid. Stillingsendringen neste år skjer på hans eget initiativ. 

– Norsk Luftambulanse har gjennomgått en spennende utvikling med til dels store endringer de siste 10 til 20 årene. Det har vært utrolig inspirerende og meningsfylt å få være med på dette i en organisasjon fylt av kompetente, engasjerte og handlekraftige kollegaer. Men etter mange år med et høyt tempo og mye reising, ønsker jeg å kunne vie noe mer tid til familie og fritid.

Tiden er derfor inne for å slippe til nye krefter, sier Lossius, som understreker at 2024 blir et viktig år for organisasjonen: 
– Jeg skal gjøre mitt beste som generalsekretær for stiftelsen helt til en ny er på plass. Når en framtidig organisering av luftambulansetjenesten i Norge er besluttet av Stortinget, vil vår organisasjon stå foran mange store og viktige prosesser, sier han. 
 

– Gjennomført viktige endringer 

Å rekruttere ny generalsekretær er en prosess som erfaringsvis tar tid, og derfor ble stillingen lyst ut allerede tidligere i høst. Styreleder i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Unni Farestveit, roser den avgående generalsekretæren: 

– Hans Morten Lossius er en utrettelig forkjemper for å flytte avansert livreddende medisinsk behandling ut til pasienten. Under hans ledelse har hele Norsk Luftambulanse utviklet seg i positiv retning på flere områder. Han har bidratt sterkt til at Norge har en unik posisjon med en luftambulansetjeneste andre land ser opp til. Han har gjennomført mange store og viktig endringer internt i organisasjonen. Dette er et godt fundament for den videre utviklingen. Vi er glade for at han blir med videre, og vi skal bruke tiden godt for å finne en som kan ta over stafettpinnen som generalsekretær. 
 

Relevante saker: