Skip to main content
Sjeflege Stephen Sollid foran legehelikopteret, som har landet på en gresskledd slette.

Stephen Sollid blir ny generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Sollid er lege og professor i prehospital akuttmedisin. Han har lang fartstid som luftambulanselege, og har som tidligere sjeflege god kjennskap til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Foto: Thomas Kleiven

Publisert: 05.01.2024

Nåværende generalsekretær Hans Morten Lossius trer av etter etter ni år i stillingen. Lossius har vært generalsekretær siden 2015, og var i perioden 2006 til 2015 ansvarlig for oppbyggingen av Stiftelsen Norsk Luftambulanses forsknings- og utviklingsarbeid.

– Det har vært utrolig inspirerende og meningsfylt å få være med på dette i en organisasjon fylt av kompetente, engasjerte og handlekraftige kollegaer. Men etter mange år med et høyt tempo og mye reising ønsker jeg å kunne vie noe mer tid til familie og fritid. Tiden er derfor inne for å slippe til nye krefter, sier Lossius, som fortsetter i en stilling på 50 prosent som rådgiver i FoU-avdelingen.

Tidligere sjeflege tar roret

Påtroppende generalsekretær Stephen Sollid har god kjennskap til organisasjonen i lys av sin tidligere rolle som stiftelsens sjeflege, i tillegg til rollen som styremedlem i Norsk Luftambulanse Helikopter.

Sollid er lege og professor i prehospital akuttmedisin, og kommer fra stillingen som leder for prehospital klinikk ved Oslo Universitetssykehus. I tillegg til et langt virke som luftambulanselege, har han også hatt rollen som lege på redningshelikopteret ved 330-skvadronen.

Styreleder i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Unni Farestveit.
Styreleder Unno Farestveit gratulerer Stephen Sollid med stillingen som generalsekretær.

Stephen Sollid: – En samlende og lyttende leder

Han ble valgt etter en grundig og omfattende prosess, der flere kvalifiserte kandidater ble vurdert.

– Vi er veldig glade for at Stephen Sollid blir vår nye generalsekretær. Han er en samlende og lyttende leder, som har evne til å samarbeide og motivere andre. Han har en inkluderende lederstil som skaper tillit og engasjement, sier Unni Farestveit, styreleder i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

– Vi gratulerer Stephen Sollid med den nye stillingen, og ser frem til et godt samarbeid i årene som kommer.

Han har et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk og er anerkjent innenfor sitt fagfelt. Han har god innsikt i helsevesenet og norsk helsepolitikk, og vil kunne videreføre det sterke samarbeidet stiftelsen har med relevante interessenter og myndigheter på en god og konstruktiv måte.

– Jeg gleder meg til å lede Stiftelsen Norsk Luftambulanse, en organisasjon jeg kjenner godt, med mange flinke fagfolk og et stort engasjement for en sak jeg selv brenner for, sier Stephen Sollid.

Sollid tiltrer som generalsekretær 1. april.

Relevante saker: