Skip to main content
Hjem Nettbutikk Symbolske gaver

Varme til en som fryser

Ved alvorlig nedkjøling er oppvarmingen dødelig

Hypotermi er en alvorlig tilstand som kan ramme syke og skadde. Å beskytte pasienter mot kulde er ikke bare viktig, det kan være avgjørende.

En person som ligger på bakken kan bli farlig nedkjølt selv om det ikke er minusgrader. Personer som har blitt utsatt for alvorlige ulykker kan bli hypoterm selv ved 15 plussgrader. Synker kroppstemperaturen til under 32 grader, kan du miste bevisstheten og pulsen, og pusten blir svakere.

Mellom 30 og 40 prosent av personer som har blitt kraftig nedkjølt overlever ikke oppvarmingen. Den vanligste årsaken til at de dør, er at hjertet får problemer med å pumpe ut blod når kroppen blir varm igjen.

Vi forsker på og utvikler verktøy som kan forhindre dødsfall ved alvorlig hypotermi. Med denne gaven støtter du det livreddende arbeidet som blir gjort.

Les mer om vårt arbeid på hypotermi

00 / 00
00 / 00

Akuttjournalen – En fagpodkast for den profesjonelle redningskjeden

I denne podkasten snakker fagfolk til fagfolk med ett felles mål: Sammen skal vi bli enda bedre, og redde enda flere liv.

Forskning på bruk av dampsperre på nedkjølte pasienter. Forsøkene ble utført i en snøhule på Fausko Gjestegard i Hemsedal

Akuttjournalen – En podcast for fagfolk

Akuttjournalen -Episode 1: Hypotermi

Hypotermi er en farlig tilstand. Hvis det oppstår i kombinasjon med alvorlig skade kan hypotermi også være dødelig. Hvordan skal vi på best mulig måte varme opp nedkjølte pasienter utenfor sykehus?

Flere symbolske gaver