Skip to main content
Kvinne holder mobil med Hjelp 113-appen åpen

Hjelp 113-appen – hele Norges nødapp!

Akutte situasjoner er ofte uoversiktlige. Mange blir stressa og glemmer hva de skal ringe. Hjelp 113-appen har oversikt over alle nødnumrene på ett sted slik at du enkelt kan ringe riktig nødetat. Last ned og start appen Hjelp 113 nå.

Med Hjelp 113 har du alle nødnummer samlet på ett sted i tillegg til nummer til nærmeste legevakt. Den viser koordinatene dine og hvor nærmeste hjertestarter befinner seg til enhver tid. Appen utvikles hele tiden, til det beste for pasienten.

Kom i gang med 113-appen

  1. Last ned eller oppdater appen
    1. Finn appen din i Apple Store eller Google Play
  2. Start opp appen etter nedlastning
  3. Registrer mobilnummeret ditt
  4. Bruk den når du må ringe et nødnummer
Hjelp 113-appen finner deg når du ikke vet din eksakte posisjon. Bilde av øvelse i skredsøking på Camp Torpomoen.

Koordinatene på skjermen

Nå som systemet AML finnes i nesten alle mobiltelefoner vil posisjonen din automatisk bli sendt til nødsentralen.

Hjelp 113-appen gjør det samme, men med appen kan du selv se koordinatene. Disse kan leses opp til for eksempel frivillige letemannskap, eller hvis du er i utlandet og trenger hjelp.

Hvis du ikke har dekning på telefonen kan du ta skjermbilde av koordinatene der pasienten ligger for så å gå til du får dekning. Da kan du lese opp de riktige koordinatene for der pasienten befinner seg.

Kart over hjertestartere

Finn nærmeste hjertestarter i appen

I appen er det en oversikt over tilgjengelige hjertestartere i området som du som privatperson kan hente ut. Ved hjertestans er det viktig å komme i gang med hjerte- og lungeredning, og få tak i en hjertestarter så raskt som mulig.

Det offentlige hjertestarterregisteret 113.no er implementert i appen. Vet du om en hjertestarter som ikke er registrert i appen? Da kan du registrere den her.

Møt noen som har blitt reddet

Nødvendig utvikling av metoder og teknologi som kreves for å redde flere i morgen enn vi kan i dag, dekkes ikke av staten. Den er det vi som står for, sammen med alle som støtter oss.

00 / 00
00 / 00

Ofte stilte spørsmål

Når du laster ned Hjelp 113, er du nødt til å legge inn mobilnummeret ditt. Årsaken er at appen ikke greier å automatisk hente mobilnummeret fra smarttelefonen.

Derfor sender vi en kode via SMS til nummeret som oppgis. Koden må dermed legges inn i Hjelp 113 for å verifisere at brukeren eier det registrerte nummeret.

Hvis du har mottatt en kode fra Hjelp 113 uten å ha lastet ned appen, er det sannsynlig at noen har tastet feil telefonnummer. I disse tilfellene kan du overse koden.
Hjelp 113 benytter smarttelefonens innebygde GPS. GPS-en bruker mobilnettet og kjente WiFi-routere i nærheten.

Den får rede på hvilken basestasjon smarttelefonen din har kontakt med. Når den vet det, vet den også hvilke satellitter den skal se etter.

Fordi den derfor kan ekskludere mange satellitter, bruker den også kortere tid på å finne de korrekte koordinatene. Dette ligger utenfor Hjelp 113 og er kun håndtert av din smarttelefon.
Appen benytter smarttelefonens egne ringefunksjon. Å ringe fra appen er det samme som å ringe direkte fra smarttelefonen.

Hjelp 113 slår nummeret for deg, men før den slår nummeret, sender den inn en datapakke med posisjonen din. Denne datapakken sendes via mobildata, dersom mobilen har mobildata tilgjengelig (du må ha minimum Edge-dekning).

Våre tester viser at det kan ta inntil fem sekunder å sende posisjonen din på de svakeste Edge-dekningene som fremdeles er brukbare i Norge.

Har du ikke mobildekning, kan appen dessverre ikke ringe for deg. Da viser vi til forklaringen til Telenor om hvordan ringe nødnummer uten dekning (punkt 8).
Les flere stilte spørsmål

Bli med på å utvikle Hjelp 113-appen du også