Skip to main content

Et livsviktig sekund

Nødetater bærer pasient mot helikopter.

Flere liv kan reddes dersom de får hjelp raskere.

For mange av de som rammes av akutte situasjoner utgjør sekunder forskjellen på liv og død. Derfor utvikler vi verktøy som gjør det mulig for både befolkningen og nødetatene å spare livsviktige sekunder.

Med denne symbolske gaven støtter du vårt arbeid for å få hjelpen raskere frem, uten å gå på bekostning av sikkerhet.

* Bilderamme medfølger ikke

Hjelp 113-appen

Raskere og riktigere varsling

Målet med alt Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør er å bidra til at flere liv reddes. For at flere liv skal reddes må hele redningskjeden fungere optimalt i akutte situasjoner. Et viktig ledd i denne kjeden er varsling og førstehjelp. Derfor har Stiftelsen Norsk Luftambulanse utviklet appen Hjelp 113 og det digitale førstehjelpskurset Akutt-ABC. Disse verktøyene bidrar til at folk er bedre forberedt når en alvorlig akutt situasjon oppstår.

Samtrening mellom nødetatene

I over 20 år har Stiftelsen Norsk Luftambulanse arrangert kurs i tverretatlig akuttmedisinsk samarbeid for redningspersonell i Norge. Ansatte fra brannvesen, politi og ambulansetjenesten samles på kurs. Her utfordres de med ulike scenarioer og øvelser. Siden oppstarten i 1998 har over 30 000 ansatte i nødetatene deltatt på kurset.

Målet med TAS-kursene er å få en felles situasjonsforståelse når akutte skader skjer. Dette skal spare tid som er livsviktig for pasienten.

Flere gaver som redder liv