Skip to main content
Avdelingsleder i Hallingdal, Håvard Gjeldokk.

Milliongave fra helsebedrift i Hallingdal til Stiftelsen  Norsk Luftambulanse

En sammenslåing av to bedrifter førte til en gedigen gave til stiftelsen.

Tekst: Tekst: Erland Kroken

Publisert: 08.12.2023 – Sist oppdatert: 08.12.2023

I 2022 ble Hallingdal og Valdres Bedriftshelsetjeneste overdratt til et større konsern.  Firmaet var et samvirke og selskapets vedtekter var derfor avgjørende for sammenslåingen. Det stod blant annet at «egenkapitalen skal gå til et allmennyttig formål hvis selskapet blir løst opp». Dermed måtte styret og ansatte blir enige om hvem som skulle motta pengene som var igjen etter overdragelsen. Et såkalt likvidasjonsutbytte.

Resultat er en stor gave til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Nå er oppgjøret klart, og beløpet er på rett over 2,2 millioner kroner.
– Vi drøftet denne saken inngående. Det dreier seg om mye penger. Skulle vi velge flere organisasjoner eller bare én. Vi ønsket å gi til noe som var tett på vår virksomhet, noe vi kunne relatere oss til. Da Stiftelsen Norsk Luftambulanse kom som forslag, var beslutningen enkel.  Det var tommel opp fra alle, forteller avdelingsleder i Hallingdal, Håvard Gjeldokk.

Utviklingshelikopteret flyr over fjell

Da Stiftelsen Norsk Luftambulanse kom som forslag, var beslutningen enkel.  Det var tommel opp fra alle.


Avdelingsleder i Hallingdal, Håvard Gjeldokk.

Fornøyd med nye eiere

Han er svært fornøyd med de nye eierne, Medco din HMS. Selskapet er en av landet største innen bedriftshelsetjeneste og HMS (helse – miljø og sikkerhet). Alle tidligere ansatte i Hallingdal jobber nå i det nye selskapet. I de lyse og trivelige lokalene på Torpomoen  ved Ål, er det skiftet ut logoer og brevark. Ellers er lite endret.
– Vi skal fortsatt levere kvalitet i alt vi gjør, og er veldig glade for at kundene våre blir med videre. HMS og bedriftshelsetjeneste er blitt hovedpulsåren i arbeidslivet. Vi driver med noe viktig, og er derfor svært glade for at det store bidraget går til Stiftelsen Norsk Luftambulanse livsviktige arbeid, avslutter han.

Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius, er svært glad for det sjenerøse bidraget.
– Det er jo helt fantastisk at de velger å gi dette bidraget til vår virksomhet. Tusen takk, dette gjør at vi kan satse ytterligere på være forsknings – og  utviklingsprosjekter for luftambulansen.

Les relaterte saker