Skip to main content
Utviklingshelikopter over fjell

Bull Trans Oslo har vært støttebedrift i 19 år

Helt siden 2004 har bedriften Bull Trans støttet Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Navnet har firmaet fra farens kallenavn.

Tekst og foto: Erland Kroken   

– Vi har heldigvis aldri hatt behov for hjelp fra luftambulansetjenesten. Det har likevel vært en viktig sak for oss å støtte arbeidet til stiftelsen, sier daglig leder Thomas Aarnæs.

Daglig leder Thomas Aarnæs
Daglig leder Thomas Aarnæs

Selskapet har en imponerende «merittliste» i å støtte. Neste år er det 20 år siden de første gang betalte et støttebidrag. Siden da har Bull Trans Oslo betalt et årlig bidrag som støttebedrift, i tillegg til å ha vært med på ulike gaveaksjoner.

På toppen av en hylle står et modellhelikopter. 
– Vi synes det er fint å gi til slike gaveaksjoner med produkter også. Det er jo helt frivillig å bidra, og innimellom velger vi å gjøre det. Det handler også om å ta samfunnsansvar utover det å drive bedriften, mener Aarnæs.

Å være opptatt av sikkerhet og hjelp, er nærliggende for Bull Trans Oslo:
– Helse, miljø og sikkerhet sitter i ryggraden til alle ansatte, forteller han.

Bull Trans Oslo er et transportfirma med fokus på tung spesialtransport. Kort forklart transporterer de store maskiner for kundene, ofte trailere med totalvekt opp mot 100 tonn, til anleggs- og byggeplasser.
– Dette er et nisjemarked som krever spesialkompetanse, sier Aarnæs, som har vært i bransjen siden guttedagene. Det var faren, Øystein, som etablerte Bull Trans. Unge Aarnæs fikk tidlig være med pappa på jobb.

Var tidlig med pappa på jobb

Det var faren, Øystein, som etablerte Bull Trans. Unge Aarnæs fikk tidlig være med pappa på jobb.
– Pappa har vært med på mye i denne bransjen. Han var blant annet med på å flytte Thor Heyerdahls sivbåt «Ra II» til Bygdøy for mange år siden.

Navnet Bull Trans kommer rett og slett fra at faren har kallenavnet Bulle:
– Da ble det Bull Trans, sier Thomas og ler.

Ulykker skjer, og det er noe transportsjefen har et bevisst forhold til:
– Jeg har selv ved to tilfeller kommet opp i tragiske trafikkulykker. Det gjør noe med en. Vi er heldige som har en så god luftambulansetjeneste i dette landet. Derfor er vi stolt støttebedrift.

Relaterte saker: