Skip to main content
Daglig leder Elise Bratteng Rønningstår utenfor restauranten sammen med Marius Martinsen

«Luftambulansestrøm Spot» slår an  

Ni måneder etter lanseringen har over 1000 privatpersoner og bedrifter valgt å støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse når de bruker strøm. 

Tekst: Erland Kroken  

Strømavtalen fra Polar Kraft er blitt en suksess. Over 1000 kunder gir nå ett øre for hver brukte kWh med strøm til stiftelsens livreddende arbeid. «Luftambulansestrøm Spot»-kunde nummer 1000 ble en restaurant: Brasserie 8622 i Mo i Rana.  

Kraftig respons. Administrerende direktør i Polar Kraft, Herold Myrland, er svært glad for responsen på «Luftambulansestrøm».  Foto: Erland Kroken
Kraftig respons. Administrerende direktør i Polar Kraft, Herold Myrland, er svært glad for responsen på «Luftambulansestrøm». Foto: Erland Kroken

Restauranten åpnet dørene i september i år. I nyoppussede lokaler i sentrum av Mo i Rana serveres en meny som er inspirert av det franske kjøkkenet. Her brukes lokale råvarer i en restaurant som oser av nordnorsk kultur. Daglig leder Elise Bratteng Rønning eier stedet sammen med Marius Martinsen og Skagstindgruppen. 
– Oppstarten har vært veldig spennende, og det har vært fantastisk gøy å bygge et team med flinke folk i bransjen. Vi er opptatt av å bidra til et enda sterkere fagmiljø i restaurantbransjen i Nord-Norge, forteller Elise. 

Les også: Mer kraft til livreddende arbeid

Hun innrømmer at det har vært utfordrende å få flinke folk til å etablere seg i nord. 
– Vi har rekruttert både lokalt og eksternt, og til og med internasjonalt. Vi har fått en fin miks.  

Ideell strøm 

Elise og Marius er et aktivt par. De står også bak restauranten «Til Elise fra Marius», som ligger på Helgelandskysten. Ved Utskarpen Gård, vel fire mil fra Mo i Rana, etablerte paret i 2015 en restaurant og et overnattingssted som har fått mye oppmerksomhet. I høst ble de nominert til «Årets kjøkken» på matprisen.no. 

Les mer om Luftambulansestrøm Spot

Elise er daglig leder begge steder, og er glad for at restaurantdriften også kan bidra til en ideell organisasjon: 
– Det er virkelig supert at vi kan støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjennom å bruke strøm. Det er jo bare en 1-øring per kilowatt-time, smiler hun.  

En annen ting er hun også veldig glad for: 
– Heldigvis har vi ikke hatt behov for å ringe 113 for medisinsk hjelp. Vi har jo mange gjester gjennom året. Men vi vet hva vi skal gjøre om noe skjer. Da varsler vi raskt.  

Mer kraft

Det tok altså mindre enn ett år å få 1000 kunder til å bruke «Luftambulansestrøm Spot». Det er generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius, svært glad for:  
– Vi er utrolig stolte over at det er så mange strømkunder som ønsker å støtte det viktige arbeidet vårt. Dette gir mer kraft til livreddende arbeid, sier han.  

Administrerende direktør i Polar Kraft, Herold Myrland, er også svært fornøyd med den gode responsen: 
– Vi tilbyr konkurransedyktig pris på strømavtalen, og når så mange ønsker å legge på 1 øre per kWh for å støtte, synes jeg vi har fantastiske kunder. Takk til dere alle!  

Les også: