Skip to main content
Hjem Nettbutikk Symbolske gaver

En trygg vei i uvær

Dårlig vær hindrer luftambulansen

Årlig stoppes 1 av 10 luftambulanseoppdrag av været. Det er for mange. Ved å utvikle GPS-baserte innflygingsruter, værkamerastasjoner og tåkelys ønsker vi å redusere antall avlyste oppdrag – uten at det går på bekostning av sikkerheten.

Med denne gaven støtter du vårt arbeid for at legehelikoptrene trygt kan dra ut på oppdrag i det som tidligere har vært umulig flyvær.

Tryggere for både pasient og crew

Dårlig sikt, tette skydekker og uforutsigbare værforhold hindrer ofte legehelikopteret i å rykke ut. Vær er en av de vanligste årsakene til at luftambulanseoppdrag avlyses.

Ved å utstasjonere over 140 værkameraer over hele Norge sørger Stiftelsen Norsk Luftambulanse for at mannskapene vet hva som venter dem og hvilken rute de bør velge.

I tillegg kan piloten navigere seg gjennom selv det tetteste skydekket ved hjelp av GPS-baserte flyruter. Nå ser vi også på muligheten for å sette opp tåkelys som geleider helikopteret inn til helipaden.

Støtten fra denne gaven er ikke øremerket. Støtten vil bidra til flere prosjekter og formål Stiftelsen Norsk Luftambulanse kontinuerlig jobber med.

Flere symbolske gaver