Skip to main content
Til hovedsiden

Har du
Hjelp 113-appen?

  • Alle nødnumrene på ett sted
  • Koordinatene der du befinner deg
  • Oversikt over hjertestartere i nærheten
  • Appen er gratis og har nå 2 millioner nedlastninger!

Appen som hjelper deg i en nødsituasjon

Akutte situasjoner er ofte uoversiktlige. Mange blir stressa og glemmer hva man skal ringe.

Derfor laget vi nødappen Hjelp 113.

Den samler alle nødnumrene på ett sted, viser deg koordinatene dine og hvor nærmeste hjertestarter befinner seg til enhver tid.

Appen skal hjelpe deg å varsle raskt til riktig nødetat når noe skjer. Det kan spare viktig tid.

Last ned gratis i App Store eller Google Play.

Kom i gang med 113-appen

  1. Last ned eller oppdater appen
  2. Start opp appen etter nedlastning
  3. Registrer mobilnummeret ditt
  4. Bruk den når du trenger akutt hjelp
Mann holder mobil med Hjelp 113, og et heilkopter står bak

2 millioner nedlastninger

Ingen kan vite når en akutt situasjon oppstår og en dag er det kanskje du som må varsle først. Da ligger det mye trygghet i å vite at du har en liten app på telefonen din som skal hjelpe deg.

Hjelp 113-appen har nå hele 2 millioner nedlastninger og skal gjøre det enklere for nordmenn å ringe etter hjelp den dagen noe skjer.

Vi jobber stadig med nye innovative funksjoner som skal være en trygghet for deg og dine om dere noen gang skulle oppleve en utrygg situasjon.

Last ned Hjelp 113-appen

Finn nærmeste hjertestarter i appen

Årlig får omkring 2500 personer hjertestans utenfor sykehus. Uten gjenopplivning dør pasienten i løpet av få minutter. Ved hjertestans er det viktig å komme i gang med hjerte-lungeredning, og få tak i en hjertestarter så raskt som mulig.

I appen ligger det en oversikt over tilgjengelige hjertestartere i nærheten av der du er til enhver tid.

Det offentlige hjertestarterregisteret 113.no er implementert i appen. Vet du om en hjertestarter som ikke er registrert i appen? Da kan du registrere hjertestartere her.

Bli med på å utvikle Hjelp 113-appen du også!

Det er med støtten vi får fra våre støttespillere vi kan utvikle løsninger som bidrar med å redde liv.

Utviklingshelikoptret i vinterlandskap

Gi et bidrag

Møt noen av de som er blitt reddet

00 / 00
00 / 00

Ofte stilte spørsmål

Hjelp 113 er laget for bruk kun når du har mobilnett. Har du ikke mobilnett, kan hverken smarttelefonen eller appen hjelpe deg med å få kontakt med omverdenen. Appen bruker smarttelefonens stedstjenester og ringemuligheter.
Ja! Hjelp 113 sender koordinatene til mobilen din automatisk og direkte til nødsentralen. Når du bruker appen til en nødsamtale, får både legevakt, 110, 112 eller 113-sentralen automatisk vite hvor du er. Dette krever at du har oppgitt ditt mobilnummer og at du har datatrafikk. Dersom stedet du er ikke kommer frem til nødsentralen, vil du kunne lese stedet du er manuelt fra ringeskjermen. Koordinatene står øverst på mobilskjermen din.
Appen trenger tilgang til posisjonen din/stedet du er slik at 113-sentralen automatisk får informasjon om hvor du er under nødsamtaler fra appen. Det er viktig at du velger «tillat alltid» i appen. På denne måten får nødsentralen vite dine bevegelser under selve nødsamtalen og ikke bare én gang.

Appen trenger tilgang til posisjonen din/stedet du er slik at nødsentralen automatisk får informasjon om hvor du er under nødsamtaler fra appen.
Se flere ofte stilte spørsmål

Gi et ekstra bidrag på 625 kr – og få vår nye bilpakke «Trygg på veien» som takk

Stiftelsen Norsk Luftambulanse har utviklet en helt ny bilpakke «Trygg på veien», som inneholder livsviktig utstyr og nyttige produkter for små og store uhell.

Bilpakken inneholder blant annet redningsfolie, ruteknuser, munn-til-munn-maske og beltekutter, i tillegg til mye mer.

Ved å gi denne gaven støtter du vårt arbeid for rask og riktig behandling, og for størst mulig trygghet for deg og dine.

Bilpakken sendes ut i mars. Den gir dessverre ikke rett til skattefradrag.

Har du lastet ned nødplakaten vår?

Det er gratis å lage, og tilgjengelig for alle!

Når det haster kan minutter være forskjellen på liv og død. Nødplakaten skal hjelpe deg å varsle raskt til riktig nødetat når noe har skjedd. Det kan spare viktig tid.

Nødplakaten gir deg oversikt over alle nødnumrene, koordinatene til adressen din og en oversikt over hvilke symptomer du alltid skal ta på alvor.

Lag gratis nødplakater og heng opp hjemme, på hytta, på jobb osv.

Nødplakat som henger på veggen på hytta