Skip to main content

Baneservice AS bidrar for syvende år på rad

Pandemitid og smittevernfokus bremser ikke daglig drift eller det å ta samfunnsansvar. For syvende år på rad har Baneservice AS valgt å støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse. 

Da Norge ble stengt ned i mars i fjor, la selskapet gode planer for videre drift. Smittevernarbeid og intern informasjon var stikkordene, slik at arbeidet kunne fortsette som normalt. For infrastrukturen i Norge er dette nemlig viktig. Baneservice AS er et av selskapene som sørger for at togene kommer frem på skinnegangen.

Døgnet rundt i påsken

Rett før påske traff vi selskapets administrerende direktør, Ingvild Storås, ved anlegget på Bryn stasjon i Oslo. På en strekning av skinnegangen skal det blant annet skiftes sporveksler og signalanlegg. I løpet av påskedagene ble det jobbet hele døgnet og rundt 140 ansatte var i sving. Her gjaldt det å være ferdig til rett tid. Første tog passerte mandag andre påskedag klokken 10.15. 

Toppsjefen er svært stolt av de ansatte.
– De har gjort en fantastisk innsats det siste året med å følge smittevernreglene og ta hensyn til hverandre, og klart å gjennomføre prosjektene i henhold til plan.  Som her på Bryn, sier Storås og ser utover skinnegangen. Under oss jobber en diger skinnegående kran med tunge løft.

Stolt av å kunne støtte

– Vi er svært glade for å fortsette samarbeidet med Stiftelsen Norsk Luftambulanse, også i en slik periode vi er inne i nå. Det å få være med å bidra med støtte til en stadig bedre luftambulansetjeneste er noe vi synes rett og slett er viktig, forteller Ingvild Storås. 

– Ofte er våre anlegg langt unna folk. Da forstår en hvor viktig det er med en god luftambulansetjeneste. I år har opplæring i helse, miljø og sikkerhet stort sett vært digitalt gjennomført, men vi håper å være tilbake med våre fysiske Baneservicedager neste år, hvor de flinke instruktørene fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse trener våre ansatte, smiler hun.

Prosjektleder for anlegget på Bryn, Tim M. Stockfleth, har jobbet i selskapet i 4 ½ år. Han skryter av bedriftens fokus på HMS og smittevernsarbeid, og fortelle at de alltid tenker på om luftambulansen kan lande i nærheten når anlegget er langt unna folk.  
–Vi planlegger alltid et mulig landingssted ved anleggene. Det er ikke så ofte vi jobber like sentralt som her på Bryn, smiler Stockfleth.

Les om hvordan din bedrift kan bli samarbeidspartner.