Stiftelsen Norsk luftambulanse

Akuttaksjonen

Akutt syke og alvorlig skadde trenger fortsatt rask og riktig hjelp. Vet du hva du kan gjøre for å hjelpe et presset helsevesen?

Hvert år arrangerer Stiftelsen Norsk Luftambulanse Akuttaksjonen, et årlig arrangement ti dager før påske. Akuttaksjonen handler om å forbedre folks evne til å håndtere akutte situasjoner.

Årets akuttaksjon har fokus på at rask og riktig respons redder liv. Og her har du en viktig rolle.

Når noen blir akutt syke eller alvorlig skadet, er det ikke alltid lett å vite hva vi skal gjøre. Samtidig vet vi at innsatsen fra dem som tilfeldigvis befinner seg i nærheten, er svært viktig i minuttene før helsepersonell kommer.

Kanskje det er noen du er glad i som trenger hjelp. Da er det ikke alltid lett å vite om du skal ringe fastlegen, legevakten eller 113-sentralen. Under ser du hvilke telefonnummer som er riktig å ringe:

Vi oppfordrer også alle til å lære seg Varslevettreglene! Der har vi samlet noen tips og råd som vi håper gjør det litt bedre rustet hvis du kommer i en situasjon hvor du må ringe 113.

Dette gjør vi for at du skal få bedre og raskere hjelp når det haster

Vi jobber med å bringe sykehuset ut til pasientene. Målet for forskningen og utviklingen vår er å gjøre det mulig å stille diagnose og starte behandling allerede der hvor pasienten befinner seg.

Vi vet at hvert minutt teller for de som rammes av de mest tidskritiske tilstandene som hjertestans, brystsmerter, pusteproblemer, hjerneslag og andre alvorlige skader. Jo raskere pasienten får hjelp, jo større er sjansen for å  overleve – og til å få et godt liv etterpå uten varige mén.

Vær forberedt om ulykken skulle inntreffe – her er våre aller beste tips: 

Dersom flere kan bidra til raskere varsling slik at medisinsk personell finner frem til pasienten, kan flere liv reddes.

Er du allerede støttemedlem, men vil bidra likevel?
Trykk her for å gi en gave!