Skip to main content
Love Island-kjendis Lenny Émil Langhelle syklet for Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Syklet for luftambulansen

Realityprofil Lenny Émil Langhelle syklet Bergen-Oslo til minne for sin svoger. På veien samlet han inn over 20 000 kroner for luftambulansen.

Tekst: Marius Svaleng Andresen / Foto: Privat

Publisert: 01.10.2024

Med en nyvunnet interesse for sykling avtalte Love Island-profil Lenny Émil Langhelle i 2021 å gjennomføre distansen Bergen-Oslo med sin svoger Peter, som hadde syklet samme rute med stor suksess noen år tidligere.

Lenny Émil Langhelle og sin søster, som var gift med hans avdøde svoger
SYKLET FOR LUFTAMBULANSEN: Lenny Émil Langhelle poserer her med sin søster Veronica, som var gift med Peter.

I november 2021 gikk derimot Peter bort i en tragisk motorsykkelulykke. Ulykken satte spor i Langhelle, som i år bestemte seg for å endelig realisere deres felles drøm og samtidig samle inn penger til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Han beskriver turen som spesiell fra første tråkk.

– Jeg syklet uten han, men har aldri følt meg nærmere han enn det etter ulykken. Jeg følte at han var med meg og ga meg styrke, forteller Langhelle.
 
Han syklet på svogerens sykkel gjennom kalde og utfordrende forhold over Hardangervidda. Underveis fikk han støtte fra mor Sissel, søster Veronica og nevøen Eliah, som fulgte ruten med bil. Det ble flere stans med måltider og gode samtaler underveis.
 
– Vi hadde en superfin tur sammen hvor man skjønner hva som virkelig betyr noe i livet: Kjærlighet og familie.
 
Da det nærmet seg 10 kilometer igjen av turen fikk han både tårer i øynene og et smil om munnen.
 
– Da visste jeg at Peter ville vært stolt.

– Luftambulansen gir håp

Det var en helt vanlig novemberkveld i 2021. Peter kjørte på motorsykkel på Tveit på Askøy, og da veien plutselig ble glatt, mistet han kontrollen og skled i veibanen. Han ble liggende til en vekter på nattskift oppdaget ham og umiddelbart ringte 113.

– Jeg syntes det er utrolig viktig å kunne gi støtte til slike stiftelser så vi alle kan bidra til enda mer ressurser for luftambulansen.

Luftambulansen kom raskt til skadestedet, og Peter ble flydd til Haukeland. Etter noen dager i kritisk tilstand på sykehuset ble det bekreftet: Livet sto ikke til å redde.

– Min kjære søster og hans barn fikk tatt farvel med sin mann og sin far, forteller Langhelle.
 
Han bedyrer luftambulansens arbeid og innsatsen som ble gjort ved ulykken. Han bestemte seg derfor for å samle inn penger for Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og delte innblikk fra turen i sosiale medier underveis.

Over 80 givere bidro med mer enn 20 000 kroner via Langhelles Spleis-innsamling.

Se også: Slik kan du støtte oss
 
– Luftambulansen redder liv og gir håp til familier om at liv kan reddes. Jeg syntes det er utrolig viktig å kunne gi støtte til slike stiftelser så vi alle kan bidra til enda mer ressurser for luftambulansen, sier Langhelle.
 
– Jeg syklet for å hedre min svoger, men reisen ble også personlig for meg og for å bevise at man klarer alt man vil. Livet er litt som en sykkeltur; det kommer oppoverbakker og nedoverbakker, og motvind og medvind.

Underhengende: Legehelikopterets redningsmann henger i fast line fra helikopteret, som er på vei over vannet

Relevante saker: