Skip to main content
Tove Nordberg og Erland Kroken fra STifteslen Norsk Luftambulanse sammen med kveldens toastmaster, Bjørn Nybakken

Vellykket kickoff for landssaken på Hamar 16. september

Ordenshuset i Ajerhagan på Hamar var smekk fullt under kickoff-møtet mandag 16. september for landssaken. Vignetten  «OPP I LUFTA,- med alvor og begeistring»  trakk over 140 besøkende. Så mange har det aldri vært i logehuset, frem til nå.

Tekst og foto:  Erland Kroken

Fremmøtte på Odd Fellow møte følger med under presentasjonen

Bak arrangementet samarbeidet de fire logene på Hamar under ledelse av sine Storrepresentanter, loge 108 Kirsten Flagstad ved Aud Nysæter, loge 35 Heidmork  ved Bjørn Nybakken, loge 57 Herman Anker ved Terje Westgaard og loge 21 Maud ved Gunn Torild Fossum Pedersen.

– Dette var gøy

Gunn Torild Fossum Pedersen fra Maud, var svært fornøyd etter arrangementet.
– Dette var gøy, og ekstra hyggelig at alle fire logene har samarbeidet så tett. Og så ble det en flott innsamlingsstart til landssaken. Det kom inn over 60 000 kroner fra inngangsbetaling og loddsalg, smiler Gunn Torild.

Gunn Torild Fossum Pedersen selger lodd
Gunn Torild Fossum Pedersen solgte lodd under møtet.

Det ble servert kaffe og kaker under Odd Fellow møtet

Landssaken engasjerer

Kvelden åpnet med vakker sang fra Rebekkakoret, før prest og kåsør, Per Anders Nordengen, fikk med seg hele forsamlingen gjennom et engasjerende kåseri. Her var det latter og smil, og små glimt av alvor. Så fulgte en kaffe – og kakepause, mens loddsalget pågikk.

Deretter slapp Stiftelsen Norsk Luftambulanse til, hvor Erland Kroken holdt et foredrag om historien til luftambulansetjenesten, organisasjonen Stiftelsen Norsk Luftambulanse og ikke minst om selve landssaken. Det var flere spørsmål fra salen, og det var tydelig at målet om å få en CT inn i et helikopter engasjerer. 

Kveldens toastmaster, Bjørn Nybakken, presenterte kveldens avslutningsnummer, med Heidmorkkoret som sang tre nydelige sanger før folk ruslet hjem denne septemberkvelden.

Les også: