Skip to main content
Utviklingshelikopteret står i strandsonen en solfylt dag

Hamar-logene i samarbeid om stor-arrangement 16.september

«Opp i lufta, – med alvor og begeistring»

Loger over hele landet er i full gang med å planlegge innsamlingsaksjoner, kampanjer og dugnader for landssaken. I Hamar har alle logene slått seg sammen og inviterer til en kveld under vignetten «Opp i lufta med alvor og begeistring».

Tekst og foto: Erland Kroken

Storrepresentant i loge nr. 21 Maud, Gunn Torild Fossum Pedersen, gleder seg veldig til å invitere alle til Hamar denne kvelden. Sammen med Storrepresentantene fra de andre Hamar-logene, Bjørn Nybakken fra nr. 35 Heidmork, Terje Westgård fra  nr. 59 Herman Anker, og Aud Nysæter fra nr. 108 Kirsten Flagstad, har kvartetten sammen med  brødre og søstre, som igjen har sine ansvarsområder, jobbet frem et storarrangement. Totalt er de nå 14-15 engasjerte i komiteen.

Storrepresentant, Gunn Torild Fossum Pedersen
Storrepresentant, Gunn Torild Fossum Pedersen fra loge nr. 21, Maud på Hamar, gleder seg til storarrangementet 16. september.  (Foto privat).

Med Odd Fellow inn i fremtiden

 – Dette gleder vi oss veldig til. Det er så utrolig hyggelig at vi samarbeider tett på tvers av logene for noe alle brenner for. Saken med å støtte utviklingen av å få en CT inn i et helikopter for å få raskere riktig behandling av hjerneslag, er noe som virkelig engasjerer. Nå skal Odd Fellow virkelig være med inn i fremtiden, forteller Gunn Torild som har vært i Ordenen siden 1996. Hun forteller:
– Jeg hadde en tante som spurte meg om å bli med. Jeg har aldri angret en dag på at jeg sa ja, smiler den tidligere læreren. I over 40 år har hun undervist i barneskolen.

Hamar-logene har også kommet med et tema for arrangementet: OPP I LUFTA, – med alvor og begeistring. Ideen kom da de jobbet med programmet. Stiftelsen Norsk Luftambulanse kommer og skal fortelle om luftambulansetjenesten og landssaken. Prest, forfatter og foredragsholder Per Anders Nordengen skal holde et kåseri med humor og alvor, også om sutring og begeistring, og tillegg skal det være kulturelle innslag.

– Vi diskuterte navnet på landssaken vår på Hamar og var jo kjapt på dette med OPP I LUFTA, naturlig nok. Nordengen skal inspirere og utfordre oss med alvor og begeistring. Så her blir det alvor og begeistring, smiler Gunn Torild.

Velkommen til alle

Datoen er mandag 16. september og det hele starter klokken 1800 i  Odd Fellow  Ordenshus i Ajerhagan 94 . Arrangementet er åpent for alle.
– Vi håper at riktig mange tar med seg naboer, venner og bekjente. Det er jo en fin mulighet til å vise frem huset vårt og hva vi står for og jobber med. I tillegg til å få vite masse om landssaken, høre Nordengen og få kulturelt påfyll, tilbyr vi kakebuffe og tilbehør. Og selvfølgelig skal vi ha loddsalg også. Vi skal samle inn masse penger til en viktig sak. Velkommen til alle, avslutter Gunn Torild.