Skip to main content

– «Hjelp 113»-appen er jo helt fantastisk!

Publisert: 17.03.2021 – Sist oppdatert: 31.10.2021

Fjellklatrer og eventyrer Cecilie Skog er ambassadør for Akuttaksjonen. Hun er opptatt av å redusere responstiden til nødetatene, derfor er alltid appen «Hjelp 113» med på tur.

Tekst Karoline Lervik Sandvold 
Foto  NTB/scanpix

– Hvorfor vil du være med på Akuttaksjonen?

– Jeg har jo en stemme og et publikum, og da synes jeg det både er viktig og hyggelig å kunne formidle et så betydningsfullt budskap.

– Og ettersom jeg inspirerer folk til å komme seg ut på tur, synes jeg det er fint å kunne informere om hvordan man er best mulig forberedt dersom det skulle skje en ulykke.

– Vi vet at mange kvier seg for å ringe 113. Hvorfor er det så viktig å varsle?

– For å korte ned responstiden og for å få kyndig fagfolk til ulykkesstedet når uhellet er ute. Appen «Hjelp 113» er jo helt fantastisk, fordi den sørger for at nødetatene ikke trenger å bruke tid på å spore opp hvor man er.

– Man er jo også gjerne stresset i en slik situasjon, og da er det fint at man slipper å forklare hvor man befinner seg.

– Har du noen gang selv måttet varsle når du har vært på tur?

– Jeg har aldri trengt å varsle, men da jeg gikk på ski i Lillomarka i Oslo tidligere i vinter, lå det en mann på siden av veien. Det var allerede noen som hjalp ham og luftambulansen var på vei, men det beviser at uhell og ulykker kan skje hvor som helst.

– Påsken er rett rundt hjørnet. Hva er dine planer?

– Hvis vi får lov: Til fjells for å stå på ski! Da vil mobilen og appen «Hjelp 113» være med når vi er ute på tur. I tillegg har jeg alltid med en ekstra batteripakke, sånn at jeg har strøm på mobilen dersom jeg trenger å ringe etter hjelp.