Skip to main content
Til hovedsiden
Utviklingshelikopteret på en skredøvelse

Gi en symbolsk gave

Verdifulle gaver som redder liv

Kjøp en gave til deg selv eller en du er glad i. Du velger hvilket prosjekt du ønsker å støtte og skriver en personlig hilsen, deretter får du tilsendt et gavebevis som enkelt kan gis videre. Mottakeren kan glede seg over et bidrag til en stadig mer treffsikker, innovativ og tryggere luftambulanse!

Varme til en som fryser

Hypotermi er en alvorlig tilstand som kan ramme syke og skadde. Beskyttelse mot kulde er avgjørende, selv ved moderate temperaturer. Hvis kroppstemperaturen synker under 32 grader kan det føre til bevissthetstap og svekket puls og pust.

Opptil 40 prosent av de som er kraftig nedkjølte overlever ikke oppvarming, ofte på grunn av hjerteproblemer

. Vi forsker og utvikler verktøy for å forhindre dødsfall ved hypotermi. Støtt det livreddende arbeidet med en gave.

Gaver som redder liv

Mange av oss har det vi trenger. Gled noen med en gave som redder liv! Du kan for eksempel velge å gi en gave som går til vår forskning på hjerneslag, eller en gave som støtter det viktige arbeidet vi gjør for å korte ned tiden mellom varsling og livreddende hjelp.

Dette jobber vi med

I året som har gått har vi jobbet med prosjekter som bidrar til at flere kan feire jul sammen med familie og venner. Arbeidet hjelper oss i riktig retning, men det er mye igjen som kan bli bedre og forbedres. Derfor trenger vi din støtte, slik at enda flere kan komme hjem til jul i årene som kommer.

00 / 00
Ved hjelp av illustrasjoner og strukturerte spørsmål gjør eSTROKE-appen det lettere å gjennomføre en avansert hjerneslag-undersøkelse.

Årskavalkade

Implementering av eSTROKE

Stiftelsen Norsk Luftambulanse sin hjerneslag-app, eSTROKE, som brukes av profesjonelt helsepersonell, er med på å identifisere hjerneslag tidligere. Nå er implementeringen av eSTROKE-modellen allerede godt i gang i hele Norge.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse tester heis i helikopteret, her med Utviklingshelikopteret på Eggemoen

Årskavalkade

Tilkomst til pasient

Vanlig prosedyre er at luftambulansen flyr underhengende oppdrag der det har vært problematisk å hente ut pasienten. Nå testes det om andre alternativer som heis kan være mer hensiktsmessig.

Akutthjelpere trener på akuttsituasjon på Heidal brannstasjon

Årskavakade

Akutthjelperne

Når ambulansen ikke rekker frem, sendes en helt spesiell gruppe mennesker ut for å hjelpe. Akutthjelperne er den profesjonelle helsetjenestens forlengede arm og finnes ved 330 brannstasjoner over hele landet.

Videoløsningen Hjelp 113 Video

Årskavakade

Videoløsning Hjelp 113 Video

For å kunne vurdere alvorlighetsgrad og hastegrad av hva som skjer på et skadested kan legevakt og AMK-sentraler nå bruke videoløsningen, Hjelp 113 Video når noen ringer inn. Det gir operatøren et klarere bilde av situasjonen, og bidra til at riktige ressurser raskere kan håndtere pasienten.

Redningsmann trener i vann

Årskavalkade

Lege­helikopter­mannskap fra hele Norge trener sammen

Påfyll av kompetanse, utveksling av erfaringer og trene sammen. På HEMS Camp kommer luftambulansecrew fra hele Norge for å trene på ulike scenarioer slik at når de kommer til en ekte hendelse er de bedre forberedt.

Flere etater bidrar til å bringe pasienten til ambulansen.

Årskavalkade

TAS – 25 år med samarbeid mellom nødetatene

I 2023 har Stiftelsen Norsk Luftambulanse holdt kurs for politi, brannmannskap og helsepersonell i 25 år hvor målet er bedre samarbeid på skadested. Dette har vi klart takket være våre støttemedlemmer og støttebedrifter.

Mock up av en CT-maskin i et helikopter

Årskavalkade

CT i legehelikopter

Når et hjerneslag rammer er hvert minutt viktig. Stiftelsen har derfor som mål å få en CT-maskin inn i legehelikopteret. Nå har vi inngått et samarbeid for å muliggjøre dette.

00 / 00

Flere måter å støtte vårt arbeid

Vårt arbeid for en tryggere hverdag

Nyfødttransport

Forskning

For å få en bedre luftambulansetjeneste trenger vi å forske – forske på pasientbehandling, nye prosedyrer, systemer og medikamenter. Dette gjør vi i tett samarbeid med helseforetak og universiteter over hele landet.

Værkamera settes opp

Innovasjon

Vi jobber for at syke og skadde pasienter skal få best mulig behandling. Derfor har vi til enhver tid en rekke innovasjonsprosjekter gående. Målet er at løsningene skal tas i bruk og gjøre luftambulansetjenesten enda bedre.

Redningsmann på klatreøvelse ved fjellside under oppsyn fra instruktører

Kompetanse

Vi bruker drøye 50 millioner kroner i året på kompetanseheving for luftambulansepersonell, ambulansearbeidere, politi og brannvesen. Alt gjør vi for at vi sammen skal bli bedre, og sammen redde flere liv.

Luftambulanens utviklingshelikopter fotografert ved Brønnøysund

Gi en symbolsk gave