Stiftelsen Norsk luftambulanse

Fra medlem til giver: Spørsmål og svar

Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør fra november 2016 endringer som påvirker våre støttemedlemmer. Her kan du få svar på noen spørsmål knyttet til endringen.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er svært takknemlig for alle bidrag til vårt formål! For å kunne prioritere arbeidet for de akutt syke og skadde pasienter utenfor sykehus i enda større grad, har vi gjort noen endringer. Disse endringene innebærer blant annet at vi ikke lenger tilbyr medlemskap, men i stedet gir deg mulighet til selv å velge beløpet du ønsker å bidra med og hvor ofte du ønsker å støtte oss. Enkelte medlemsfordeler blir avviklet innen 1. januar 2018, mens noen fordeler blir tilgjengelig for alle.

Vi kaller derfor alle gamle og nye støttespillere for givere.

Hva er nytt?
Arbeidet vi gjør er det samme. Men vi fjerner begrepet ‘støttemedlem’, avvikler noen fordeler, og åpner andre for alle. Ellers forenkler vi betalingsform ved å gå bort fra enkelt- ektepar- og familiestøttemedlemskap. Heretter velger du enkelt og greit selv hvilket beløp du ønsker å støtte Stiftelsen Norsk Luftambulanse med, hvordan du ønsker å betale, og hvor ofte du ønsker å betale.

Hvorfor gjøres disse endringene?
Fordelene vi tidligere tilbød medlemmer. er svært kostbare å opprettholde, og de blir i liten grad benyttet. Vi har mange store forsknings- og utviklingsprosjekter som vi ønsker å realisere. Alle endringene vil gjør, gjøres for å frigjøre flere penger til formålsarbeidet vårt. Dette kan komme mange tusen pasienter til gode.

Er ‘støttemedlem’ og ‘medlem’ det samme?
Betegnelsen ‘støttemedlem’ ble først tatt i bruk i 2009 for å understreke at medlemskapet er en ideell støtte til vårt formål. Vi har for enkelhets skyld stort sett brukt ordet ‘medlem’, men besluttet i begynnelsen av 2016 å kun bruke den korrekte betegnelsen ‘støttemedlem’. For å gjøre dette enklere for både deg og oss kaller vi heretter alle som støtter oss for ‘givere’.

Når skjer disse endringene?
Våre støttemedlemmer og givere betaler på forskjellige tidspunkter gjennom året. Din innbetalingsblankett vil komme i posten omtrent ett år etter din forrige innbetaling. Fra og med 4. november 2016 vil alle innbetalinger gjøres uten fordeler og gjenytelser. Fra 1. januar 2018 vil medlemsfordelene som fjernes, være faset ut eller endret.

Hvilke fordeler fjernes?
Følgende fjernes: Utenlandsfordelene (tilsendt sykepleier, appen Hjelp Utland og alarmsentral), samt hjemmekurs i førstehjelp.

Følgende åpnes for alle: nødplakat og det grunnleggende førstehjelpskurset Akutt-ABC.

Får jeg fortsatt magasinet i posten?
Ja, men nå kan du velge helt selv hvordan du mottar magasinet. Ved å logge deg inn på «Min side» kan du velge mellom å få magasinet tilsendt i posten eller å motta en e-post med lenke til digitalversjon av magasinet. Eller begge deler. Du kan også lese magasinet på nett: https://norskluftambulanse.no/magasin/

Når du først er innlogget er det flott om du tar stilling til om du ønsker å motta nyhetsbrev på e-post også. Vi vil jo gjerne fortelle hva vi bruker støtten din til! Du kan også følge oss på FacebookTwitter og YouTube. Noe eller alt – det er helt opp til deg.

Hva går min støtte til?
Stiftelsen Norsk Luftambulanse jobber for at akutt syke og skadde pasienter skal få best og raskest mulig hjelp. Driften av luftambulansetjenesten er statlig finansiert, men våre støttemedlemmer og givere har i 40 år bidratt til at Norge i dag har en av verdens beste luftambulansetjenester.

Midlene våre givere bidrar med, går til å sikre at de som flyr har høyest mulig kompetanse for å være forberedt på alle tenkelige situasjoner. De går til forskning på akuttmedisin, slik at legene kan gi hardt skadde og kritisk syke best mulig hjelp. De går til å gjøre hele redningskjeden best mulig gjennom trening og samarbeid. Og de går til å utvikle tekniske løsninger og utstyr som både øker flysikkerheten og sparer tid i situasjoner der hvert sekund teller.

Jeg vil støtte med høyere eller lavere beløp enn det dere foreslo. Hva gjør jeg?
Du kan selv endre beløp, enten via «Min side», eller ved å kontakte markedsavdelingen vår på e-post innsamling@norskluftambulanse.no eller telefon +47 64 90 43 00.

Jeg fikk et skjema om AvtaleGiro i posten. Må jeg fylle det ut?
Du kan velge å fylle ut og sende tilbake til oss i den ferdigfrankerte konvolutten som fulgte med. Eller du kan logge deg inn på «Min side», eller i nettbanken din og opprette AvtaleGiro der. AvtaleGiro er selvsagt frivillig. Fordelen for oss er at vi sparer penger på å sende deg faktura, men avgjørelsen er din.

Jeg vil betale med eFaktura. Kan jeg det?
Ja, snart. Vi vil opplyse om dette på e-post når alt er klart. Flott om du logger inn på «Min side» og sjekker at vi har riktig e-postadresse til deg.

Jeg er fastgiver og har i tillegg et støttemedlemskap – hva skjer nå?
Støttemedlemskapet du har betalt en gang i året utgår. Din avtale om å gi faste gaver vil fortsette som før uten at du behøver å gjøre noe.

Jeg vil gi bort et støttemedlemskap i gave, går det an?
Nei, denne muligheten finnes ikke lenger. Her ser du hvordan du kan støtte oss.

Får jeg skattefradrag på støtten jeg gir dere?
Ja, gir du Stiftelsen Norsk Luftambulanse støtte på til sammen 500 kroner eller har du rett på skattefradrag.

For å få skattefradrag kreves det at vi innrapporterer gaven sammen med ditt fødselsnummer (11 siffer). Dette skjer i januar hvert år. Logg deg inn på «Min side» for å oppgi fødselsnummer, dersom du ønsker skattefradrag.