Stiftelsen Norsk luftambulanse

Denne appen bør du ha!

Livsviktig tid kan gå tapt hvis ulykken er ute og 113-sentralen strever med å spore deg opp. Last ned og start appen Hjelp 113 i dag, så får 113-operatøren automatisk vite nøyaktig hvor du er, mens nødsamtalen pågår.

Tenk om det skjer noe mens familien koser seg på ferien: Barnet ditt får en kraftig allergisk reaksjon. Far faller av stigen. Bestemor får smerter i brystet.

Kan du gjøre rede for hvor du er når du ringer 113? Helt nøyaktig?

Frustrerende

Pilot i Norsk Luftambulanse AS, Geir Arne Mathiesen, har flere ganger opplevd ikke å finne frem når det haster.

– Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området og har kommet frem, men så er vi ikke fremme likevel fordi vi må lete etter vedkommende, forteller Mathiesen.

Pilot Geir Arne Mathiesen ønsker å komme frem raskest mulig. Nøyaktig posisjon kan være til stor hjelp. FOTO: Fredrik Naumann / Felix Features

Pilot Geir Arne Mathiesen ønsker å komme frem raskest mulig. Nøyaktig posisjon kan være til stor hjelp. FOTO: Fredrik Naumann / Felix Features

App på tur

Ulykker skjer ofte utendørs og utenfor allfarvei. Tenk deg at du kjører bil på et ukjent sted og havner i en ulykke, eller at noen i turfølget går seg bort eller skader seg. Da må redningsetatene vite nøyaktig hvor du befinner deg.

– Er man ute, vet man ofte ikke nøyaktig hvor man befinner seg. Det kan være en av sine kjære man blir nødt til å hjelpe. Man blir stresset, og det er vanlig å få panikkangst. Da er det enkelt å trykke på en knapp og oppgi koordinatene til 113-sentralen. På den måten kan de fokusere på å gi råd og hjelp i stedet for å fokusere på lokalisering, sier Mathiesen.

Appen Hjelp 113 sender din nøyaktige GPS-posisjon til 113-sentralen mens nødsamtalen pågår. Du trenger ikke forklare hvor du er. I stedet kan 113-operatøren raskt sende ut ambulanse, lege eller luftambulanse til riktig sted.

Hjelp 113 er gratis og tilgjengelig for Apples iPhone og Googles Android.

Last ned appen i dag, og start den. Da kan du vinne viktige minutter når det haster.

Husk at appen ikke fungerer uten mobildekning. Derfor vil den aldri kunne erstatte kart og kompass.

ios-med-110-og-113

Når du bruker appen Hjelp 113, blir 113-sentralen automatisk varslet om hvor du er. Det kan spare livsviktige minutter. Last den ned og starte den nå. Har du vår tidligere versjon av appen? Oppdater til den nye versjonen, start den og legg inn telefonnummeret ditt i dag. Da vil den automatisk vise 113-sentralen hvor du er den dager du trenger å bruke den.

Har du 113-app fra før? Husk å starte den nå!
Mange, hele 700 000 nordmenn har allerede lastet ned vår tidligere nødapp, Hjelp 113 GPS. Er du blant dem? Husk å oppdatere den og start den på nytt i dag, slik at den virker når du trenger den. Du må taste inn telefonnummeret ditt for at den automatisk skal vise 113-operatøren hvor du er den dagen du trenger å bruke appen til å få øyeblikkelig hjelp.

Dersom du ikke oppdaterer appen, vil den fungere som før, og vise deg koordinatene for GPS-posisjonen din, slik at du muntlig kan fortelle 113-sentralen hvor du er.

Vi anbefaler deg å oppdatere appen og starte den nå ved å legge inn telefonnummeret ditt. Da kan du spare livsviktig tid den dagen du trenger hjelp.