Stiftelsen Norsk luftambulanse

Sweco AS

Samfunnsansvar å bidra med julegavebidrag.

Det handler som oftest om bærekraftige bygg, solceller, energi og infrastruktur når Europas største rådgivningsselskap, Sweco, er på saken. Selskapet er opptatt av samfunnsansvar også. De siste årene har kompetansebedriften gitt et betydelig julegavebidrag til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Nylig ble selskapet kåret til et av verdens 200 største grønne selskap. Bærekraft, miljø og fremtid er ofte stikkord som blir brukt. Å komme i verdenstoppen på en slik måte er de stolte av.

– Ja det var gjevt. Vi sier ofte at vi former fremtidens byer og samfunn, derfor er vi også svært opptatt av samfunnsansvar, forklarer Lena Katarina Haugland. Hun er kommunikasjonsrådgiver i selskapet. De siste årene har Sweco valgt å gi et betydelig gavebidrag til Stiftelsen Norsk Luftambulanse i forbindelse med julen. – Det er samfunnsansvar å bidra på en slik måte. Vi støtter rett og slett det livreddende arbeidet, sier Lena som forteller at bedriften har satt samfunnsansvarsoppgaven skikkelig i system.

Bidrar over hele landet
I Norge har Sweco AS 1400 ansatte fordelt på 26 kontorer over hele landet.   – I vårt langstrakte land er vi fordelt over hele landet med våre folk. Her på Vækerø rett utenfor Oslo, er vi ca. 400, mens på Svalbard er det en person i øyeblikket. Gavebidraget til stiftelsen synes vi har vært et hyggelig bidrag til et godt formål. Det betyr mye at det dere gjør, er viktig for hele landet, akkurat som hos oss, sier hun.

Sweco AS er en kompetansedrevet organisasjon med arkitekter, ingeniører og miljørådgivere i mange fagfelt. Selskapet samarbeider blant annet med NTNU og SINTEF på et nytt forskningssenter for miljøvennlig energi. Et senter som skal utvikle løsninger for fremtidens smarte bygninger og byområder. Løsninger som skal bidra til at vi får et samfunn uten klimagassutslipp. – Sweco jakter på fremtidens løsninger akkurat som Stiftelsen Norsk Luftambulanse, smiler hun. Hun fortsetter. – Vi liker jo også forskningssatsningen til stiftelsen. Det er nok mange som ikke vet at dere har Europas største forskningsmiljø på akuttmedisin, det må dere fortelle enda bedre, tipser hun.