Stiftelsen Norsk luftambulanse

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er 40 år. Det feirer vi med forskningsfest!

Vår forskning og utvikling redder liv, og det vil vi gjerne vise deg. Kom og opplev forskningen vår slik du ikke har sett den før.

Forskningsfesten går av stabelen på Litteraturhuset i Oslo torsdag 6. september. Da får du høre mer om noen av våre viktige prosjekter, og lære mer om ting du kanskje ikke visste at vi driver med.

For eksempel:

Kunsten å redde liv med ligninger – det kan Jo Røislien fortelle mer om.

Hvor lenge er du villig til å vente på behandling hvis du mister to millioner hjerneceller i minuttet? Tiden er knapp hvis du får hjerneslag, og Maren Ranhoff Hov vil se om ambulansearbeidere kan finne pasienter som har fått slag, slik at de kan sendes rett til riktig behandling.

Været er viktig for luftambulansen, for det bestemmer om det er trygt å fly. Vi utvikler løsninger som gjør at legehelikopteret kan fly til pasienten og lande i all slags vær.

Det blir også forsker-standup. Og konferansier er Andreas Wahl, fysiker og vitenskapsformidler kjent fra blant annet NRK.

Helseminister Bent Høie kommer for å åpne forskningsfesten. Kommer du?

Litt praktisk informasjon:
Arrangementet er gratis og åpent for alle, men du må ha billett – klikk deg inn her og meld deg på. Det kan fort bli fullt, så sikre deg billett i dag!

Festen starter med mat og mingling klokken 17, før det blir åpning og program fra klokken 17.30 til cirka 20.30.