Stiftelsen Norsk luftambulanse

Livsviktig påfyll for ansatte i Baneservice AS

– Det er viktig å ha kunnskap om energi, spesielt ved fallskader, forteller fagutvikler i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Mats Callisen til en lydhør forsamling fra Baneservice AS.

For å demonstrere hvordan energi oppleves i praksis, lot han folk falle mot  en madrass.

– Bare det å falle slik, fra en stol mot madrassen, er en kollisjon i rundt 20 kilometer i timen. Tenk når fallet for eksempel er fra to-tre meter. Her kan det skje store skader. Hva kan skje og hva skal vi gjøre da? For de vel 300 ansatte i selskapet var denne tematikken særs relevant. De aller fleste jobber ute på anlegg med tunge,store maskiner, og ofte klatrer de i høyden. Fallskader var bare ett av flere temaer da de fikk påfyll av livsviktig førstehjelpsopplæring under sin årlige samling, Baneservicedagene. I tillegg fikk de lære om hjerte-lungeredning med hjertestarter, el-og brannskader og hjerteinfarkt. Selskapet er leverandør av jernbanerelatert virksomhet, og har vært samarbeidspartner med Stiftelsen Norsk Luftambulanse siden 2015. I løpet av disse årene har de bidratt med betydelig beløp til akuttsaken.

Instruktør Dennis Frydenberg viser hvordan hjertestarteren fungerer

– Dette samarbeidet synes vi er ekstra hyggelig, sier HR-direktør Ann-Christin Gussiås. – Våre oppdrag er ofte langt unna folk, vi driver blant annet med feilretting, vedlikeholdsarbeid og nybygg. Maskinene er store og tunge. Livsviktig kunnskap er viktig for oss, sier hun og avslutter. – Ved å støtte stiftelsens arbeid for en stadig bedre luftambulansetjeneste tar vi samfunnsansvar utover vårt eget oppdrag. Det er vi stolte av.

Aage W. Karlsen forteller om hva som skjer i kroppen ved et hjerteinfarkt.