Stiftelsen Norsk luftambulanse

Livsviktig kompetanse til ansatte

Siden 2015 har landets ledende jernbaneentrepenør, Baneservice, støttet Stiftelsen Norsk Luftambulanses arbeid og vær en viktig bedriftspartner.

Under de årlige Baneservicedagene på nyåret fikk de ansatte livsviktig kunnskap om blant annet hjerneslag. –Dette var veldig interessant og spennende å høre. At det er så mange som 40 mennesker som hver dag får hjerneslag, 15 000 i løpet av ett år, setter dette arbeidet i et livsviktig perspektiv. Dette er jeg glad vi er med på å støtte, sier Ann Christin Gussiås, HR-direktør i selskapet. Hun kommer ut fra forelesningen hvor lege og forskerstipendiat Maren Ranhoff Hov har fortalt om sin forskning på hjerneslag, hvor målet er å kunne stille diagnosen mye tidligere enn man gjør i dag. Ett ledd i dette arbeidet er blant annet en egen hjerneslagsambulanse med en CT-skanner. For første gang brukes CT-skanner utenfor sykehus eller legevakt. Målet er å kunne få en CT-skanner inn i et legehelikopter. – Her var det nok mange som gjorde seg noen refleksjoner, og ikke minst lærte seg hva en skal gjøre om en mistenker hjerneslag, sier Gussiås.

fi7a3061

BEVISST FORHOLD TIL SAMFUNNSANSVAR
Selskapet har et helt bevisst forhold til sitt samfunnsansvar. I tillegg til å støtte å bidra inn mot en ideell organisasjon som stiftelsen, er de opptatt av å ta vare på de ansatte. Årets utgave av Baneservicedagene, gikk av stabelen på Gardermoen, fordelt over to runder slik at alle de vel 300 ansatte være med.

Baneservice AS jobber i og ved sporet over hele landet, hovedsakelig langs jernbanen, men også med trikk og T-bane. Arbeidene omfatter feilretting, vedlikeholdsarbeider og nybygg. Ofte med store og tunge maskiner, nær høyspent og trafikkerte spor og på anleggsplasser med mange mennesker og maskiner på lite areal, en høyrisikovirksomhet. Under Baneservicedagene er de ansatte gjennom en rekke foredrag, kurs og repetisjonsøvelser. I tillegg til å få kunnskap om hjerneslag og hodeskader, var de i grupper gjennom hjerte-lungeredning, el-ulykker og kutt, klem, øye og brannskader.

–Vi, som dere, tar sikkerheten på alvor, smiler HR-direktøren som selv i løpet av samlingen var gjennom kurs i helse-miljø og sikkerhet.