Stiftelsen Norsk luftambulanse

Leif Olstad blir ny administrerende direktør i Norsk Luftambulanse AS

Etter å ha hatt jobben midlertidig i to måneder, blir Leif Olstad nå fast direktør i selskapet.

Tekst: Rolf Magnus W. Sæther

Etter at Leif Olstad ble konstituert som midlertidig direktør i Norsk Luftambulanse AS (NLA AS) i september, har styret besluttet å tilby stillingen til ham. Olstad har takket ja til å tre inn i rollen som administrerende direktør/accountable manager på fast basis med virkning fra 1. desember.

— Styret er glad for at Leif er motivert og ønsker å ta på seg oppgaven i en krevende tid hvor selskapet er i ekspansjon og står overfor andre viktige og avgjørende prosesser for fremtiden. Vi ønsker Leif lykke til og ser frem til et godt samarbeid i årene som kommer, sier styreleder i NLA AS, Gro Brækken.

Leif Olstad (Foto: privat)

Leif Olstad kommer fra stillingen som Ground Operations Manager i NLA AS. Han etterfølger Rune Midtgaard, som ledet selskapet i fire år frem til september.

— Å gå inn i stillingen som øverste leder i NLA AS var et tøft valg da jeg vet hvilket ansvar denne stillingen innebærer. Jeg har stor respekt for hele organisasjonen og den posisjonen vi har i dag, sier Olstad.

Takker for støtten

Norsk Luftambulanse har en lang historie med utvikling av tjenesten, og de senere årene har NLA AS vokst fort, med 13 baser i Norge og 4 i Danmark. Det er over 200 ansatte som indirekte eller direkte løser over 15 000 oppdrag i året.

Nylig fikk NLA AS i oppdrag å drifte den permanente legehelikopterbasen i Kirkenes.

— Jeg er takknemlig for den tilliten styret har vist meg og ikke minst den støtten jeg har fått fra mange ansatte og resten av ledergruppen i selskapet. Med bakgrunn i det ble valget tatt om å fortsette fast i stillingen. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi skal løse vårt oppdrag trygt og opprettholde vår posisjon i markedet. Det håper jeg å få til i lag med våre dyktige, engasjerte og dedikerte medarbeidere, sier han.

Leif Olstad kommer fra Sogndal men bor nå i Førde. Han startet sin karriere i forsvaret som dokksjef for kystvakthelikopter, har vært daglig leder i Førdefjorden Energi AS og teknisk sjef i Airlift AS, før han begynte i NLA AS i 2018. Dermed har han jobbet med luftfart i snart 19 år.