Stiftelsen Norsk luftambulanse

Historisk stille for luftambulansen

Sjeflege Stephen Sollid er fornøyd med at store deler av befolkningen har fulgt myndighetenes råd og holdt seg hjemme i påsken.

Det har vært historisk stille på luftambulansens base på Dombås i påsken, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Kun ni ganger har alarmen gått, mot 30 på samme tid i fjor.

Også flere av de andre luftambulansebasene melder om færre oppdrag enn vanlig i påsken, hjelpemannskapene melder at det har vært usedvanlig stille og lokalavisene melder at det har stort sett vært folketomt i fjellet. 

– Dette viser at befolkningen har fulgt oppfordringene fra helsevesenet og myndighetene, forteller sjeflege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Stephen Sollid, som gikk hardt ut før påsken og ba folk holde seg hjemme. 

Hytteforbud og upreparerte skiløyper har bidratt til færre folk i fjellet i påsken, men mye tyder på at mange også har tatt oppfordringen som Sollid kom med før høytiden. De har droppet de lange turene, tatt mindre risiko og generelt holdt seg hjemme. 

– Og for det fortjener befolkningen skryt for. Det har vært en fantastisk påske flere steder, og jeg skjønner at det er trist å ikke kunne dra på hytta som mange har som påsketradisjon. Men dette viser at folk har tar denne pandemien på alvor, de holder seg hjemme, vasker henda ofte og tar vare på hverandre.