Stiftelsen Norsk luftambulanse

Generalsekretær Lossius gjestet Slottet

Generalsekretær Lossius utenfor Slottet

Generalsekretær Hans Morten Lossius utenfor Slottet før slottsmiddagen.

104 gjester var invitert til slottsmiddag til ære for hertugparet av Cambridge, prins William og hertuginne Kate, torsdag kveld. Blant de inviterte var generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Han hadde blant annet statsminister dronning Sonja, Erna Solberg, stortingspresidenten og prins William selv til bords. Prinsen er utdannet helikopterpilot, og var luftambulanseflyger for stiftelsen East Anglian Air Ambulance i to år. Da han sluttet i jobben i juli 2017, fortalte han at denne jobben, preget av mange tragiske hendelser og sterke inntrykk, har satt dype spor og vært medvirkende til hertugparets sterke engasjement for mental helse.

– Det er en stor ære å bli invitert til et så høytidelig arrangement, og det viser at jobben vi gjør er viktig og blir anerkjent. Å dele bord med statsminister Erna Solberg, dronning Sonja og prins William, var nesten overveldende. Prinsen og jeg har felles bekjente i luftambulansetjenesten i England, så luftambulanse og redningstjenesten var samtaleemne under middagen. Vi samarbeider for eksempel med fagfolk i England som er langt fremme med å ta i bruk avansert medisin utenfor sykehuset. Disse har vi mye å lære av, og det kommer norske pasienter til gode gjennom vår forskning og utvikling. Men vi fikk også snakket om langt mer uformelle ting, sier Hans Morten Lossius.

Han fikk også anledning til å hilse på kronprins Haakon, som er Stiftelsen Norsk Luftambulanses høye beskytter. Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

Foto fra Slottet: Lise Åserud / NTB scanpix