Stiftelsen Norsk luftambulanse

Evig takknemlig for akutthjelperne

Trym var på vei til barneskolen i Tofte for å gå i 17. mai-toget med klassen sin. Noen få kilometer unna krasjer han med en personbil og en passasjerbuss.

– Når jeg kjører inn i krysset kommer det en bil fra min venstre side. Personen krasjer i bakenden på bilen min som gjør at den får en skrens og jeg mister kontrollen. På samme tidspunkt kommer bussen i motsatt retning, forteller Trym som satt i den ene personbilen.    

Resultatet ble en frontkollisjon. Ingen av kjøretøyene hadde stor fart takket være en fartsdump like i nærheten. Likevel kjente Trym at han hadde enorme smerter i ryggen når brannvesenet ankom stedet. Han forstod at han var alvorlig skadet.

God nytte av akutthjelperkursene 
Stiftelsen Norsk Luftambulanse trener opp brannvesenet til å håndtere pasienter før ambulansen kommer frem. Er ambulansen mer enn 20 minutter unna blir akutthjelpere sendt til ulykkesstedet først.

Nils Georg Nordskag er en av dem som har hatt god nytte av akutthjelperkursene. Han har selv kommet først til flere store og fatale bilulykker, hvor akutthjelp har vært essensielt.
– Den opplæringen vi får av luftambulansen er veldig viktig for oss. For det første gir det oss et bedre utgangspunkt for å hjelpe de som trenger hjelp. I tillegg så gjør det oss tryggere på den jobben vi gjør. Skal vi yte god hjelp til noen som trenger det så er det viktig at vi er trygge på det vi gjør, sier Nordskag.    

Brukket rygg
Trym var bevisst da brannvesenet kom til ulykkesstedet få minutter etter ulykken oppstod.
– Han var helt våken, og fulgte med på hva som skjedde. Han ga oss også en beskrivelse på hva han kjente og hvordan situasjonen hans var, forteller Nordskag.      

Trym kunne fortelle at han hadde ryggsmerter. Som et resultat ønsket brannvesenet å vente til helsepersonell var på stedet før de flyttet han fra bilen. Det viste seg at Trym hadde brukket ryggen.    

– Jeg er evig takknemlig
Tre måneder senere ser han frem til å komme tilbake på jobb, og fortsette å undervise elevene sine. Ryggen hans har heldigvis leget fint. Trym berømmer mannskapet for den profesjonelle jobben de utførte på stedet.
– Jeg kjenner til disse gutta, og er evig takknemlig for jobben de gjorde, sier han.

En støtte fra deg gir stadige forbedringer av den akuttmedisinske behandlingen utenfor sykehus.

Din støtte vil redde liv.

Bli støttemedlem i dag.