Skip to main content
Landets største elvekraftverk, Vamma 12 i Glomma i Skiptvet kommune.

E-CO Energi og Stiftelsen Norsk Luftambulanse – partnere i 10 år

E-CO Energi, landets nest største produsent av vannkraft, har forlenget samarbeidet med Stiftelsen Norsk Luftambulanse for tiende år på rad.

Tekst: Erland Kroken
Foto: Erland Kroken og E-CO

– Dette er et samarbeid vi er skikkelig stolte av. Det sier kommunikasjonssjef i E-CO Energi, Per Storm-Mathisen. Selskapet er dermed ett av de som har støttet Stiftelsen Norsk Luftambulanses arbeid lengst over tid.

Kommunikasjonssjef i E-CO Energi, Per Storm-Mathisen.
Kommunikasjonssjef i E-CO Energi, Per Storm-Mathisen.

Støtter utviklingen av værkameraer

– Vi går nå inn i vårt 10. år som partnere og har støttet både konkrete prosjekter i tillegg til det generelle arbeidet. Stiftelsen har et tydelig formål, og satsningen på værkamerastasjonene synes vi er veldig spennende. Vi har en felles interesse av været, smiler kommunikasjonssjefen.

E-CO er et selskap med lang historie. Allerede i 1892 ble selskapet etablert under navnet Christiania Elektrisitetsværk. I 2001 fikk selskapet navnet E-C0 Energi.

I dag er oppgaven fortsatt å omdanne vann til fornybar strøm, med minst mulig naturinngrep. I september nådde E-CO nok en milepæl. Landets største elvekraftverk, Vamma 12 i Glomma i Skiptvet kommune, ble åpnet av Statsministeren.  

Det nye moderne kraftanlegget øker produksjonen av strøm tilsvarende forbruket til 11 500 husstander.
– De siste årene har vi sett en endring i klimaet mot mer nedbør og våtere år. Dette er en viktig årsak til at vi har utvidet kapasiteten i Vamma, forteller Per Storm-Mathisen.

Statsministeren åpnet Vamma 12 i Glomma i Skiptvet kommune.
Statsministeren åpnet Vamma 12 i Glomma i Skiptvet kommune.

HMS-fokus

Mange av de 190 ansatte har jobber som innebærer farlig arbeid. Det dreier seg om blant annet tunge løft, arbeid i høyden, sprengninger og det å oppholde seg langt unna folk og veier.
– Våre ansatte arbeider for eksempel i fjellanlegg eller inne på fjellet, langt unna infrastruktur. Derfor er helse-, miljø og sikkerhet satt høyt på agendaen. Vi er svært opptatt av HMS og jobber hele tiden med forbedringstiltak. Før farlige jobber utføres alltid sikker jobbanalyse. Våre ansatte kjører i tillegg mye bil. Vi har selvfølgelig anbefalt alle å laste ned appen til Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hjelp 113, smiler Storm-Mathisen.

Støtte og sponsorstrategi er klart nedfelt i selskapets strategi, og E-CO støtter også Røde Kors, miljøstiftelsen Zero og en rekke lokale idrettslag.
– Vi synes det er viktig å bidra i samfunnet utover vår oppgave å produsere strøm, drifte virksomheten bærekraftig og være en sikker arbeidsplass for våre ansatte. Vår støtte til Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en del av denne strategien, avslutter Per Storm-Mathisen

Generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Hans Morten Lossius, er ydmyk og stolt over en bedrift som velger å støtte over så mange år.
– Tusen takk, dette er bidrag som kommer pasientene til gode, sier han

Les om hvordan din bedrift kan bli samarbeidspartner.