Stiftelsen Norsk luftambulanse

Anders Kalleruds blinkskudd fra 2008 ble «Historiens bilde»

Anders Kallerud med "Historiens bilde"

Anders Kallerud med «Historiens bilde»

Anders Kalleruds flotte bilde av et legehelikopter som lander på et skjær og slipper av legen, ble rett før jul kåret til historiens flotteste bilde på Facebook. Et bilde han er stolt av.

I forbindelse med 40 års jubileet i 2018 inviterte Stiftelsen Norsk Luftambulanse til en avstemning på Facebook om hvilke bilder folk synes var det flotteste. 10 bilder ble plukket ut. Flere av dem var kåret som «Årets Bilde» de siste årene. Stiftelsen har kåret «Årets Bilde» de siste seks årene. Kalleruds bilde vant kåringen i 2013.  Etter en jevn spurt ble Kalleruds bilde stemt frem som «Historiens bilde» med flest stemmer.

-Dette var veldig moro. Bildet er tatt sommeren 2008 ute ved skjærgården ved Arøyskjær, på grensen mellom Vestfold og Telemark hvor vi har hytte. Bildet viser så godt hvordan medisinsk behandling kan bringes ut til pasientene. Vi visste at legehelikoptret skulle trene i området hos oss. Dette er fra en øvelse, forteller Anders Kallerud da vi treffer han rett på nyåret.

– Jeg er stolt av det bildet. Det ble et blinkskudd, og så er det tatt med et slikt lite kompakt Canon-kamera, forteller han.

52 åringen er ikke spesielt opptatt av fotografi, men bruker kamera, eller fotoapparatet på telefonen når han ser noe som han synes er fint. – Jeg knipser ofte når jeg er ute på ski eller på tur med familien.

Premien, selve bildet i flott innramming, skal få en fin plass. – Vi er heldige som bor et land med en slik medisinsk tjeneste, avslutter Bærumsmannen.