Stiftelsen Norsk luftambulanse

«Å strekke seg sammen mot himmelen» avdukes i Drøbak

40 år etter at luftambulansetjenesten i Norge ble etablert i Drøbak, gir Stiftelsen Norsk Luftambulanse byen og kommunen en jubileumsskulptur.

Kunstverket «Å strekke seg sammen mot himmelen» laget av den anerkjente kunstneren Espen Dietrichson, avdukes torsdag 6. juni.

Kunstverket består av tre oppadstrebende, stramme former i ulik høyde, utført i bronse. Den høyeste delen er 3 meter og 60 centimeter. Skulpturen kommer «opp av» bakken og strekker seg opp.

Kunstneren er svært begeistret over å ha fått lov til å lage dette verket.

– Jeg er stolt og ydmyk over at jeg fikk denne oppgaven. Kunstverket betyr mye for meg. «Å strekke seg sammen mot himmelen», er et vakkert verk som minner oss om hvor viktig det er å hele tiden strekke seg etter nye mål, akkurat slik Stiftelsen Norsk Luftambulanse har gjort i alle år, sier Espen Dietrichson.

Illustrasjonsfoto

På en abstrakt måte har han latt seg inspirere av alle menneskene som danner Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

– Jeg har laget et verk som sier noe om å prøve å få til noe som kanskje ikke er mulig, men som vi strekker oss etter likevel. Slik denne organisasjonen har gjort i alle år, og fortsatt gjør, sier han.

Nå skal verket stå for evig tid i Badeparken i Drøbak. Til glede for alle som bor og besøker Drøbak. Minne oss alle om hvor viktig det er å hele tiden strekke seg etter nye mål. Arrangementet torsdag 6. juni starter kl. 1300 og alle er velkomne. Selve avdukingen skjer 1345.